STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Comwell Køge Strand

Sundt CKS

Fælles motion – for dem som kan og har lyst – hver mandag kl. 16.15. Alle kan deltage og alle deltagere ender med sved på panden og et godt grin. Motionen kan være indendørs som udendørs – kun fantasien sætter grænsen.
Hver onsdag kl. 14.00-14.15 har alle mulighed for at gå en tur – få frisk luft og rørt kroppen – pause uden egenbetaling. OP Fitness er knyttet til ledergruppen, som viser vejen med fokus på motion en gang om ugen.
OP Fitness har tilbudt fysioterapeut på besøg efter behov for at justere arbejdsstillinger, gode råd til aflastning og altid en god snak om egne arbejdsstillinger.

Årlig aktivitetsdag i uge 41 eller 42, hvor vi har fælles “træning”/fysiske lege, som giver plads til samarbejde, grin og pulsen op
Grundet skiftende arbejdstider er fokus også at sikre den gode nattesøvn – primært for de unge medarbejdere, som kan have svært ved at slippe elektronikken aften og nat og op på job dagen efter. Dette er meget med italesætning og støtte op om ”det at få sin søvn”.
Skærme med forebyggende strækøvelser kører i baggrunden i backoffice og køkken/restaurant – dette for at minde om de små øvelser, som gør en stor forskel i hverdagen.
Sunde salater kan tages med hjem til familien hver dag. Friskpressede juicer er tilgængelige formiddag og til frokost hver dag.
Sundt CKS-vandflaske er udleveret til alle medarbejdere for at sikre, at man drikker vand i løbet af arbejdsdagen (og gerne også i fritiden)

Altid aktivt indslag ved interne møder. Det kan være
– At gå rundt om bordet eller tage et af emnerne stående.
– Tage mødet på en gåtur
– Når vejret er til det, afholder afdelingslederne deres 121 med medarbejderen med en gåtur

Baggrund

Hotel- og restaurantbranchen er en branche med dels skiftende arbejdstider, meget travle dage både fysisk og mentalt og afdelinger med helt forskellige arbejdsstillinger.
På et hotel har alle samme mål, nemlig at give den optimale gæsteoplevelse men alle er afhængige af, at alle leverer max hver gang og dette kræver samarbejde, forståelse og respekt.
Med igangsætning af Sundt CKS var formålet at skabe en sund arbejdsplads med høj trivsel.
Båret af Grin – Overskud – Fællesskab – Sjov.
Bygget op om aktiviteter og sunde tanker.

Succeskriteriet var, at 80 % af vores medarbejdere vil have fokus på en sundere hverdag i form af sunde kostvaner, motion, nattesøvn, bedre arbejdsstillinger – og dermed være en del af fællesskabet.
Hvis bare hver medarbejder har øje for en del af det, vil det være en succes.
Projektet kører på 2. år og udvikler sig løbende med input fra alle i organisationen og OP Fitness, som har været en tro følgesvend fra dag 1.
Det nyeste er elastikker, som bruges til enkle ryg-, skulder- og armøvelser ved vores fælles 11-møde på tværs af alle afdelinger.

Effekten

Et godt samvær med gode snakke og grin på gåture og træning. Forståelse for hinandens forskellige arbejdsområder, som automatisk kommer i tale, når vi træner/går ture. Gåture i al slags vejr giver bedre koncentration med frisk luft i lungerne og ilt til hjernen – primært for kontorstillingerne.
De gode øvelser for at forebygge vane-skader kan kun have en positiv indvirkning. Alle afdelinger har vane-stillinger (sidde bag computeren, stå i køkkenet, gå mange skridt som tjener osv) og hver gang der tages en udstrækning eller anden form for bevægelse (gåtur, træning, op og stå, udstrækning osv) gør det vores krop mere mobil og dermed mindre modtagelig for vane-skader.

Så fysikken fodres med forebyggende øvelser og mentaliteten fodres med grin, samvær og endofiner.

Comwell Køge Strand

Antal ansatte: 40

Firma adresse: Strandvejen 111

Region: Hovedstaden

Website: http://www.comwellhotels.com