STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Natur-Drogeriet

Tæl Skridt

Går produktionsmedarbejdere mere end dem, der sidder på kontoret? Hvor svært er det egentlig at nå de famøse 10.000 skridt om dagen?
Det var noget af det, vi satte os for at finde ud af, da vi tilmeldte os Tæl Skridt.

Der blev indkøbt skridttællere til de medarbejdere, der ikke havde et ur eller telefon med skridttæller på sig i løbet af dagen. Og så var det ellers med at komme i gang.

25 medarbejdere fra Natur-Drogeriet deltog i kampagnen, og der blev dagligt spurgt ind til, hvordan det var gået den foregående dag.

Effekten

Der blev gået og gået og gået…

Gennemsnittet for de 25 medarbejdere blev på 13.005 skridt om dagen i de første 14 dage af februar 2021. Hvis du allerede nu har glemt, hvordan det nu liiiige var, vejret artede sig, så bød dagene på lidt af hvert i den vinterlige ende af vejrskalaen. Kulde, blæst og sne var den daglige gåmakker i en tid, hvor kontormedarbejderne delvist arbejder hjemmefra.

I vores interne Facebook-gruppe for medarbejdere blev der postet billeder fra gåturene med en opfordring til at komme ud og nyde de smukke farver på himlen.

I en tid, hvor de sociale aktiviteter glimrer ved sit fravær, var Tæl Skridt en fantastisk måde at være sociale – hver for sig. Det er jo blevet så populært. En kæk kommentar eller opmuntrende mail var nok til at vi kom af sted.

Alle de deltagende medarbejdere fik øjnene op for, hvad der skal til for at nå op på 10.000 skridt om dagen, og der blev givet en ekstra skalle hele vejen rundt. Nogle medarbejdere i vores produktion og forsendelse har hurtigt nået målet, inden arbejdsdagen er forbi, men der blev alligevel travet løs, når klokken havde slået fyraften. Kontormedarbejderne nåede måske dagens første gåtur, inden arbejdsdagen startede, og der blev fundet alternative ruter til kaffe- og tekanderne, som ellers er centralt placerede.

Summa summarum havde vi en positiv oplevelse ved at deltage i en kampagne, hvor det ikke kræver de store forudsætninger for at deltage. Opbakningen var god – og det er den til at deltage igen.

Natur-Drogeriet

Antal ansatte: 45

Firma adresse: Nydamsvej 13-15, 8362 Hørning

Region: Midtjylland

Website: http://www.natur-drogeriet.dk