STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Nordfyns Kommune

Sundhedspakkerne øger sammenhold og arbejdsglæde

Sundhedspakkerne er Nordfyns Kommunes adgang til en lang række sunde tiltag for kommunens ansatte. Den blev udviklet af en gruppe medarbejdere med det formål at skabe en nem adgang og et stort udbud af sundhedstilbud. Sundhedspakkerne består af fem pakker;
1. Aktiv Legeplads
2. Helbredspakken
3. Indre Balance
4. Madkassen og
5. Stopknappen.

I hver af de fem sundhedspakker er der en række tilbud til de ansatte, bl.a. mindfulnessforløb, psykologisk rådgivning, livsstilshold, motionstilbud, behandlingsaftaler, rygestoptilbud mv. Kommunens 65 uddannede sundhedsambassadører er med til at sprede budskabet om de mange gode tilbud, og herudover fortælles der om det på den årlige sundhedsdag.

Effekten

Sundhedspakkerne er med til at skabe en attraktiv arbejdsplads, som kan tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. De har sat fokus på sundhed og trivsel på arbejdspladserne, og de har skabt øget sammenhold og arbejdsglæde. Sundhedspakkerne har også bl.a. hjulpet mange medarbejdere med at tabe sig, starte en ny livsstil, stoppe med at ryge, skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv mv.

Nordfyns Kommune

Antal ansatte: 2500

Firma adresse: Østergade 23, 5400 Bogense

Region: Syddanmark

Website: www.nordfynskommune.dk