STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Sparekassen Kronjylland

Op at stå

Med initiativet ”Op at stå” tæller de 750 ansatte i Sparekassen Kronjylland skridt, strækker ud med gymnastikelastikker til morgenmøder, kommer op at stå ved hæve-sænke-bordet og konkurrerer på tværs af afdelingerne. Det giver god energi, gode grin og vigtigst af alt: Mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

Udfordring: Arbejdet i et pengeinstitut giver ofte mange timer med stillesiddende arbejde og manglende variation i arbejdsstilling. Det belaster bevægeapparatet og kan give os kedelige skavanker.

Løsning: Projekt ”Op at stå” blev søsat i Sparekassen Kronjylland i marts 2018 for at få bugt med det stillesiddende arbejde. Afsættet for projektet er, at alle skal kunne være med, mens man er på arbejde, og at initiativerne ikke kræver skiftetøj eller bad.

Projektet indebærer blandt andet, at alle afdelinger på tværs af landet har fået gymnastikelastikker, som f.eks. bruges til udstrækning på morgenmøder. Vi minder hinanden om at stå op ved vores hæve-sænke-borde, og senest har vi været tilmeldt Dansk Firmaidræts landsdækkende Tæl Skridt-kampagne. Med 342 deltagende medarbejdere (og mere en 100.000.000 skridt på to uger) var sparekassen den private virksomhed med allerflest tilmeldte.

”Op at stå” er iværksat af Arbejdsmiljøorganisationen i tæt samarbejde med Sparekassens Personaleforening. Projektet fortsætter resten af 2018.

Effekten

Indbyrdes konkurrence, fællesskab på tværs af alle afdelinger, gode grin og mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

Sparekassen Kronjylland

Antal ansatte: 750

Firma adresse: Tronholmen 1, 8960 Randers SØ

Region: Midtjylland

Website: www.sparkron.dk