STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

​Odense Renovation A/S, Odense Nord Miljøcenter

Trivsels- og sundhedsprojektet ”Vi holder kadencen”

Efter flere måneders forberedelse og hård holdtræning på racercyklerne drog 35 ryttere samt 2 følgebiler torsdag den 8. juni 2017 fra start i Odense mod Jylland. Foran lå 4 dages cykeltur med det formål at styrke sammenhold og kendskabet til hinanden på tværs af alle skraldemænd, genbrugsvejledere, maskinførere og administrative medarbejdere hos Odense Renovation A/S samt sætte skub i en sundere livsstil. Turen gik fra Snapindvej 21 i Odense til Skanderborg – Brande – Middelfart og tilbage til Odense med stop undervejs ved udvalgte virksomhedsbesøg. Som forberedelse til cykelturen har alle deltagerne fået tilbud om køb af cykel, deltagelse i cykelskole, cykeltøj og -udstyr, 10 måneder med holdtræning samt spinning i vinterhalvåret.  

Effekten

Cykelholdet tilbagelagde i alt 410 km over 4 dage. Deltagerne oplevede, at der er blevet skubbet til personlige grænser, og at projektet har været med til at skabe venskaber på tværs af afdelingerne og et unikt sammenhold.

Deltagerne udtaler blandt andet:

Vi har lært en del om cykling, men mest af alt om vores kolleger, som man har lært nye sider af”.  
Det har været en fantastisk teambuildingøvelse, hvor vi har fået skabt et fællesskab, der er helt unikt”. ”Jeg har rykket nogle personlige grænser og opnået personlige mål ved at deltage i projektet – et af mine mål var, at jeg ikke ville være en hæmsko for holdet, og at jeg ville klare mig selv. Derfor var det også et stort øjeblik at krydse målstregen i Odense søndag”.
Generelt er det jo en fed motionsform. Vi har oplevet en masse, og det har været fedt at cykle og være sammen med kollegerne udenfor arbejdstid”.
Det har været en super oplevelse, og jeg håber, at vi fortsætter med at cykle – det har skabt et rigtig godt netværk, som vi kan bygge videre på”.
Da cyklingprojektet blev lanceret på Personaledagen vejede jeg 114 kg, så da I lancerede sundhedsprojektet tænkte jeg, at det måske var sporten for mig. Så nu træner jeg hver anden dag. Så det at vi træner sammen motiverer mig, og jeg ser også frem til, at vi skal til at træne sammen ude på landevejen. Cykling opfatter jeg også som en ganske social sport, hvor vi undervejs på en træningstur også kan få lejlighed til at sludre lidt sammen. Mit primære mål er at få en sundere livsstil og en sundere krop. Jeg har allerede smidt lidt mere end 3 kg, og jeg kunne godt tænke mig at komme ned i nærheden af 90 kg igen. Og så er jeg faktisk begyndt at kigge lidt på, hvad jeg spiser. Jeg har også gjort mig lidt overvejelser om tiden efter projektet er afsluttet. Det kunne være fedt om nogle ryttere kunne fortsætte med at træne sammen”.

Den 12/5-19 har 21 medarbejdere fra cykelholdet ”Vi holder kadencen” igen gennemført en 3-dages cykeltur på i alt 350 km. Denne gang gik turen fra Odense til Svendborg og Langeland.

​Odense Renovation A/S, Odense Nord Miljøcenter

Placering: 14

Antal ansatte: 170

Firma adresse: ​Snapindvej 21, 5200 Odense

Region: Syddanmark

Website: www.odenserenovation.dk