idekatalog-cover

LÆR AF ANDRE ARBEJDSPLADSER

PODCAST: DANMARKS SUNDESTE ARBEJDSPLADSER  • Hvordan ser fremtidens sunde arbejdspladser ud? Arbejdspladsen HR-ON, der har lavet et medarbejdermanifest, der bygger på tillid og bl.a. betyder fri arbejdstid, fri barsel og fri ferie for de 50 medarbejderne. Hvad kræver HR-ON's tilgang, og er det en, vi kommer til at se mere af i fremtiden? Det taler vi mere om i programmet. Lyt til episoden her.
 
  • Mød en sund arbejdsplads Hos energikoncernen EWII med 500 medarbejdere har de i mange år arbejdet med at skabe en sund arbejdsplads. Sundhedsambassadører, der går forrest, og en ledelse, som bakker 100 procent op, er to vigtige ingredienser. Lyt til episoden her.
 
  • Det bæredygtige arbejdsliv Hvordan skaber vi et bæredygtigt arbejdsliv, hvor vi brænder igennem, men ikke brænder ud? I denne episode taler vi med Sara Lynge Skovhede, der er inklusionsleder i IKEA og vores faste sundhedsekspert Regitze Siggaard. Lyt til episoden her.
 
  • Den fleksible arbejdsplads - vi ser nærmere på en 4-dages arbejdsuge I dette afsnit dykker vi ned i temaet "den fleksible arbejdsplads" med Vibe Klarup, generalsekretær i Amnesty International Danmark, der som den første NGO herhjemme for nylig indførte en 4-dages arbejdsuge. Lyt til episoden her.
 
  • Sundhedsindsatser betaler sig og bliver fremtidens rekruttering  Vi bruger ofte mere tid med vores kolleger i hverdagen end med vores partner eller vores børn. "Vi har ikke råd til at lade være med at indføre et sundere arbejdsliv," mener forsker Just Bendix Justesen. Lyt til episoden her.
 
  • Sundhedsindsatser skal skræddersyes og bakkes op af ledelsen Det kan have afgørende betydning, om ledelsen bakker op om arbejdspladsens sunde tiltag - eller sågar selv går med til elastiktræning. Det peger forsker ved Syddansk Universitet Just Bendix Justesen samt sundhedsstrateg Regitze Siggaard på. Lyt til episoden her.
 
  • Nedslidende arbejde skal motioneres væk Vores eksperter kommer i dette afsnit med bud på, hvorfor det er vigtigt at få sat fokus på nedslidning på arbejdspladsen, både den mentale og den fysiske - og er fem minutters træning egentlig bedre end nul? Lyt til episoden her.
 
  • Erfaring med stress skaber mindre berøringangst Der er lige linje mellem mental sundhed, motion og frisk luft. Så hvis det oven i købet kan gavne kreativitet og effektivitet, hvorfor er det så svært at få det implementeret på danske arbejdspladser? Vi taler om stress og mental sundhed med sundhedsstrateg Regitze Siggaard på en gåtur i Dyrehaven. Lyt til episoden her.
 
  • Motion i arbejdstiden - hver dag Hos produktionsvirksomheden ITW GSE har man i 12 år holdt lukket mellem 11 og 12. Hver dag. For ligesom skolebørn har et stort frikvarter - har de voksne også glæde af frisk luft, dagslys og motion. Lyt til episoden her.
 
  • Gående møder og motion i arbejdstiden Hos House of Code har man omdannet ledermøderne til ledermotion og betaler for to timers ugentlig motion for medarbejderne. Ved House of Code ønsker ledelsen nemlig at udfordre ideen om, at det kun er hårdt fysisk arbejde, der er nedslidende - det er stillesiddende arbejde også. Lyt til episoden her.
 
  • En 4-dages arbejdsuge Hos IIH Nordic gik man i 2017 over til en 4-dages arbejdsuge. Medarbejderne skal ikke arbejde hårdere på kortere tid - men smartere. Det har både skabt mentalt og økonomisk overskud - og en følelse af personlig frihed, hos de ansatte. Lyt til episoden her.
 
  • I morgen skal være sundere end i dag Hos Midtvask i Aarhus skal i morgen være sundere end i dag. Og det kræver en indsats. Derfor har Midtvask valgt at have en fysioterapeut ansat på fuld tid. Hun hedder Sofie, og udover den obligatoriske elastiktræning, så kan kollegaerne komme til hende i arbejdstiden. Lyt til episoden her.
 
  • Bevægelse mens man arbejder  Hos revisionsfirmaet, Revision Limfjord, er der fokus på at have et rigt liv. For at undgå stresssygemeldinger og for mange stillesiddende timer bag regnemaskine og Excelark har Revision Limfjord indført træmning på løbe- eller stepmaskine imens de arbejder. Lyt til episoden her.
 
 • Motion og teambuilding Hos webbureauet Morningtrain er motionen lagt ind i arbejdstiden og teambuildingturene betyder, at venskaber udvikles på tværs. Motionen er ikke obligatorisk - men hvis du har meldt dig til - så dukker du op. For hos Morningtrain er det et fælles ansvar at skabe en sund arbejdsplads. Lyt til episoden her.
0 fingerprint
PROCENT tillægger sundhedsfremmende initiativer på arbejdspladsen positiv betydning.
0 fingerprint
SPÆndende sundhedsinitiativer ligger klar i idékataloget