STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

House of Code

Fokus på både fysisk og mental sundhed

Alle medarbejdere får 2 timers betalt motion i arbejdstiden, hver uge

House of Code stiller også hver uge 2 badmintonbaner til rådighed, for at opfordre til motion og fællesskab.

Alle medarbejdere har 1.000 kr. til rådighed, som de hvert år kan købe firmatøj for. Dette er for at understøtte initiativet om motion, da vi heri selvfølgelig tilbyder sportstøj i forskellige varianter.

Denne mulighed for betalt motion har medført, at flere medarbejdere dyrker flere former for fællesskab i og uden for arbejdstiden. Nogle løber sammen, andre cykler eller dyrker yoga og andre foretager sig noget helt fjerde. Vi har i år bl.a. vinterbadet sammen flere gange og er blevet undervist i bodycombat af en af vores seje kolleger. Hver dag kl. 14:00 mødes de medarbejdere, der har lyst til det, for at lave planken, ‘Wall Sit’, tage armbøjninger eller sammen udføre andre øvelser.

Det vigtige for os er at alt vi gør, gør vi fordi vi har lyst til det og fordi vi tror på, at motion er godt for vores fysiske og mentale sundhed. Derfor er det frivilligt og ikke noget vi ønsker at tvinge vores medarbejdere til.

I ledergruppen afholder vi vores ugentligt ledermøde i et træningscenter, imens vi træner. Dette er for at styrke vores fællesskab, understøtte vores initiativ om motion, samt et forsøg på at effektivisere vores mødekultur.

https://fyens.dk/artikel/house-of-code-holder-ledermøde-i-fitnesscentret-det-minimerer-vores-møder-og-giver-os-tid-til-andre-ting

Af nye initiativer har vi i år givet alle medarbejdere tilbuddet om at tilmelde sig et fysisk event, som f.eks. et motionsløb. Det eneste krav er at eventet er noget hvor man skal foretage sig noget fysisk motion.

Med dette initiativ håbede vi at medarbejderne ville tilmelde sig et event og derved sammen træne sig op til dette event. Heldigvis er dette allerede sket.

Et andet nyt initiativ som vi har indført i år, er for at styrke den mentale sundhed.
I ledergruppen er vi begyndt at meditere og har været med til at starte en meditations-session en gang om ugen i det træningscenter, vi afholder ledermøde i. Dette blev sat i system efter vores deltagelse på Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Det er vigtig at vi som virksomhed også har fokus på vores mentale sundhed. Derfor havde vi i forvejen allerede flere små initiativer som understøtter dette. Her kan det bl.a. nævnes, at vi altid har et puslespil stående fremme, som medarbejderne kan gå til for at få et afbræk og lidt ro væk fra sin arbejdsopgaver.
Desuden er det også muligt at tage et spil pool, PlayStation eller gå en tur, hvis man hellere vil det. 

Et tredje initiativ er, at vi i virksomheden tilkøber en-til-en sparrings-sessioner med en fysio-/ergoterapeut. Dette med udgangspunkt i at forbedre medarbejdernes sidde og ståstilling ved deres skriveborde og foran deres computerskærm.

Vi giver også alle vores medarbejdere ugentligt 1 time til at de kan lære noget nyt. Dette styrker også den mentale sundhed eftersom de selv vælger, hvad de vil bruge denne time på.

Hver måned går nærmeste leder også en tur på 30 min. med alle medarbejdere. Dette er både for at vise nærvær som leder, men også for at understøtte den mentale og fysiske sundhed.

Generelle sundhedstiltag

  • Vi har frugtordning.
  • Vi tilbyder morgenmad og frokost hver dag, således at alle har mulighed for at få en god start på dagen og noget sundt at spise.
  • Alle medarbejdere har selvfølgelig hæve-/sænkeborde.
  • Vi har indkøbt specielle vippebræt og måtter vi kan stå på, når vi arbejder stående.
  • Vi har indkøbt en fitnessbold, som vi kan sidde på, når vi arbejder.

 

Effekten

Alle ovenstående initiativer styrker vores brand, men er i bund og grund noget vi gør, fordi vi tror på at det er godt for os som mennesker. 

Det har så yderligere en positiv effekt på vores sygefravær, fællesskab samt vores fastholdelse og tiltrækning af medarbejdere.
Vi har flere ansøgere som nævner vores sunde profil og måde at være på, som en af årsagerne til at de ansøger om job hos os. Det samme gælder selvfølgelig også de medarbejdere vi allerede har. De værdsætter muligheden for, og friheden til, at planlægge motion ind i arbejdstiden.

House of Code

Placering: 2

Antal ansatte: 29

Firma adresse: Edisonsvej 2

Region: Syddanmark

Website: http://www.houseofcode.io