STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

House of Code

Mere bevægelse samt fokus på både fysisk og mental sundhed

Alle medarbejdere får 2 timers betalt motion i arbejdstiden, hver uge.

Igennem en årrække har vi spillet badminton torsdag formiddag kl. 11, for at dyrke motion og fællesskab i arbejdstiden.
Covid-19 har været hård ved både virksomheden og vores fællesskab. I en stor del af tiden i 2020, har vi måtte ændre vores måde at gøre tingene på, da vi meget af tiden har været adskilt og ikke længere kunne dyrke motion sammen. Vores medarbejdere har ikke haft mulighed for at dyrke motion og fællesskab sammen i de sidste 12 mdr., men vi har fundet nye måder at tænke bevægelse ind i hverdagen på, samt vi har holdt fast i nogle af de gode tiltag vi allerede kendte til. 

Muligheden for betalt motion har medført, at flere medarbejdere har dyrket flere former for fællesskab i og uden for arbejdstiden. Nogle løber sammen, andre cykler eller dyrker yoga og andre foretager sig noget helt fjerde. Vi har bl.a. vinterbadet sammen flere gange, spillet lasergame i en skov, spillet ishockey  og er blevet undervist i bodycombat af en af vores seje kolleger. 

I 2020 under den første nedlukning og frem til dags dato mødes flere medarbejdere hver dag kl. 14:00 online, for at lave Planken og ‘Wall Sit’ sammen hver for sig. Det gjorde vi fysisk sammen før, men det foregår som sagt online nu. 

Det vigtige for os er at alt vi gør, gør vi fordi vi har lyst til det og fordi vi tror på, at motion/bevægelse er godt for vores fysiske og mentale sundhed. Derfor er det frivilligt og ikke noget vi ønsker at tvinge vores medarbejdere til.

Det eneste “must do” er vores walk n’ talks. Hver måned går nærmeste leder en tur på 30 min. i det fri med deres medarbejdere. Her er eneste punkt på agendaen. “Hvordan har du det?” Denne snak fører til mange gode samtaler, som vi mener styrker vores bånd og forståelse for hinanden. Vi har holdt fast i dette koncept, også imens vi har været hjemsendt. Her har vi bare haft headset i ørerne og gået hver for sig. 

Disse walk n’ talks samt nedlukningen af vores kontor har medført at vores COO, Henrik Grove er begyndt at afholde alle 1. samtaler med jobsøgende som en walk n’ talk, hvilket faktisk har vist sig at give en bedre og mere afslappet dialog mellem den jobsøgende og vores virksomhed. 

I ledergruppen afholder vi vores ugentligt ledermøde i et træningscenter, imens vi træner. Dette er for at styrke vores fællesskab, understøtte vores initiativ om motion, samt et forsøg på at effektivisere vores mødekultur.

https://fyens.dk/artikel/house-of-code-holder-ledermøde-i-fitnesscentret-det-minimerer-vores-møder-og-giver-os-tid-til-andre-ting

Da vores træningscenter er ramt af tvangslukning har vi måtte finde nye veje. Vores CEO, Jonathan  og COO, Henrik afholder nu deres møder som walk n’ talk.
Vores CTO, Rasmus løber eller går en tur hver dag, i stedet for den tid han ville bruge på at transportere sig på arbejde.
Vores COO, Henrik cyklede stadig på “arbejde” (3 km), selvom han arbejdede hjemme. Så cyklede han blot rundt om blokken et par gange.
Nogle af disse små tiltag har medført at flere af vores kolleger har påbegyndt deres egne gode aktive rutiner, selvom de arbejder hjemmefra. Om det skyldes os i ledergruppen, eller andet er svært at svare på. 

Igen i 2020 og 2021 har vi haft fokus på at styrke den mentale sundhed.
Vi deltog endnu egngang 2020 på Danmarks Mentale Sundhedsdag, hvor vi denne gang havde besøg af en mentaltræner ( Kenneth Dreyer fra www.mentalform.dk ). Udover vores egen virksomhed havde vi også inviteret nogle nabo virksomheder til at deltage på denne dag.
Efterfølgende har vi fået udarbejdet 2 mentale træningsprogrammer af mental træneren i form af lydfiler på henholdsvis 5 og 16 min. som vores medarbejdere kan benytte sig efter behov og lyst. 

Det er vigtig at vi som virksomhed også har fokus på vores mentale sundhed. Derfor havde vi i forvejen allerede flere små initiativer som understøtter dette. Her kan det bl.a. nævnes, at vi altid har et puslespil stående fremme, som medarbejderne kan gå til for at få et afbræk og lidt ro væk fra sin arbejdsopgaver.
Desuden er det også muligt at tage et spil pool, PlayStation eller gå en tur, hvis man hellere vil det. 

Et tredje initiativ er, at vi i virksomheden tilkøber en-til-en sparrings-sessioner med en fysio-/ergoterapeut. Dette med udgangspunkt i at forbedre medarbejdernes sidde og ståstilling ved deres skriveborde og foran deres computerskærm.

Vi giver også alle vores medarbejdere ugentligt 1 time til at de kan lære noget nyt. Dette styrker også den mentale sundhed eftersom de selv vælger, hvad de vil bruge denne time på.

Generelle sundhedstiltag

  • Vi har frugtordning.
  • Vi tilbyder morgenmad og frokost hver dag, således at alle har mulighed for at få en god start på dagen og noget sundt at spise. (dog ikke siden marts 2020)
  • Alle medarbejdere har selvfølgelig hæve-/sænkeborde.
  • Vi har indkøbt specielle vippebræt og måtter vi kan stå på, når vi arbejder stående.
  • Vi har indkøbt en fitnessbold, som vi kan sidde på, når vi arbejder.

Effekten

Alle ovenstående initiativer styrker vores brand, men er i bund og grund noget vi gør, fordi vi tror på at det er godt for os som mennesker. 

Vores fokus på både den fysiske og mentale sundhed har medført at vores COO, Henrik har været inviteret til sundhedspolitisk topmøde på Børsen for at fortælle om vores initiativer, holdt oplæg for flere virksomheder sammen med Cabi om det at skabe fællesskab hver for sig i en svær tid og deltaget i en podcast omhandlende det at have en aktiv arbejdsplads.
Dette er noget vi er utrolig stolte af, eftersom det vigtigste for os er at brede budskabet om at vi alle brug for et sundt liv, fysisk såvel som mentalt. Det kunne blandt andet være igennem nogle at de tiltag vi har i House of Code.  

Yderligere har det haft en positiv effekt på vores sygefravær, fællesskab samt vores fastholdelse og tiltrækning af medarbejdere.
Vi har flere ansøgere som nævner vores sunde profil og måde at være på, som en af årsagerne til at de ansøger om job hos os. Det samme gælder selvfølgelig også de medarbejdere vi allerede har. De værdsætter muligheden for, og friheden til, at planlægge motion ind i arbejdstiden.

House of Code

Placering: 1

Antal ansatte: 22

Firma adresse: Edisonsvej 2

Region: Syddanmark

Website: www.houseofcode.io