STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Nordic Waterproofing A/S

Sundhedsanførere styrker de gode sociale relationer på arbejdspladsen gennem aktive pauser og sjove events.

Vi er et bredt miks af jobtyper på virksomheden og har både produktion med holdskifte, lager, stabsfunktioner og eget laboratorie. Derfor skal vores sundhedstilbud spænde bredt og komme alle kolleger til gode. Vi støtter op om sundheden og trivslen gennem blandt andet gode sundhedsforsikringer, ved at yde økonomisk tilskud til fitnesstræning i fritiden, og ved at stille OfficeFit-træningsudstyr til rådighed på virksomhedens fællesarealer. Senest har vi i samarbejde med Dansk Firmaidræt uddannet 13 sundhedsanførere, som laver kollegamotion i afdelingerne flere gange ugentligt. De 13 kolleger har selv meldt sig frivilligt til uddannelsen og sundhedsanfører-opgaven. Vores sundhedsanførere har haft stor glæde af at være flere til at løfte opgaven sammen. Vi har desuden skabt et online community kun for sundhedsanførerne på virksomhedens intranet, hvor sundhedsanførerne sparrer med hinanden, deler træningstips og artikler, og i fællesskab koordinerer aktiviteter som eksempelvis Arbejdspladsens Motionsdag. Det gør det lettere for dem at hjælpe hinanden på tværs af de forskellige afdelinger, som er geografisk adskilt.

Baggrund

Det seneste tiltag omkring uddannelsen af egne sundhedsanførere blev sat i verden, efter at vi i januar 2022 tilbød alle medarbejdere et individuelt sundhedstjek. Et tilbud som 50 % af medarbejderne tog imod. Her blev det synligt, at rigtig mange medarbejdere havde et ønske om at være mere fysisk aktive. Samtidig så vi i kølvandet på Corona en stigning i vores medarbejderes brug af kiropraktor og fysioterapi igennem sundhedsforsikringen. Derfor virkede det som en oplagt løsning til gavn for både virksomhed og medarbejdere at indføre aktive pauser i arbejdsdagen.

Effekten

Aktive pauser er en virkelig god måde at styrke de sociale, kollegiale relationer på arbejdspladsen. Det giver masser af grin og gode oplevelser, og man får kigget kollegerne i øjnene noget oftere, når der trænes. Et andet initiativ, “Arbejdspladsens Motionsdag”, er blevet en værdsat årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi samles til let træning, og samtidig får en god social kollegial oplevelse, som rækker ud over den normale hyggesnak i kantinen.

Nordic Waterproofing A/S

Placering: 1

Antal ansatte: 110

Firma adresse: Vester Allé 1

Region: Syddanmark

Website: https://www.nordicwaterproofing.com/en/