STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

SCR Freelance

Aktive morgenmøder

Hos SCR Freelance har der længe været fokus på at være aktive sammen i forbindelse med sociale arrangementer, og derudover er der hver tirsdag formiddag mulighed for at deltage i en fælles løbetur.

De 12 medarbejdere sidder på forskellige lokationer i Jylland og på Sjælland, og meget af arbejdstiden foregår stillesiddende foran en skærm. Derfor har vi i løbet af 2022 kigget på hvordan vi kunne få 𝗺𝗲𝗿𝗲 𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝘁 𝗶𝗻𝗸𝗼𝗿𝗽𝗼𝗿𝗲𝗿𝗲𝘁 𝗶 𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝘀𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻, med aktiviteter som også kunne være 𝘀𝗮𝗺𝗹𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 på kryds og tværs af landet.

Vi igangsatte konceptet ’aktive morgenmøder’, hvor en omgang ’bøj og stræk’ eller lignende er blevet koblet på vores 3 ugentlige morgenmøder på Teams. Det giver mulighed for at alle kan være med fra de to mødelokaler på kontorerne i henholdsvis Viby J og Herlev eller fra hjemmearbejdspladserne.

SÅDAN GØR VI:
Rent konkret går vi i gang fem minutter før dagens møde-agenda starter på Teams, og så er der planke, wall-sit, udstrækning eller puls-øvelser, alt efter hvad dagens indpisker finder på 😊 Det krydres ofte med forskellige 𝗰𝗵𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻𝗴𝗲𝘀. I én måned kan der f.eks. være fokus på at kunne nå gulvet med hænderne (og selvfølgelig med strakte ben) ved månedens udgang. Eller der udfordres på at man kan tage 10 armbøjninger ved udgangen af en anden måned.

Derudover har vi af og til forskellige 𝗸𝗼𝗻𝗸𝘂𝗿𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲𝗿 kørende, da vi oplever at en del af medarbejderne får et 𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀-𝗯𝗼𝗼𝘀𝘁 når der er et konkurrence-element ind over aktiviteterne 😊 Senest har vi i foråret 2023 haft en gå-challenge/skridt-konkurrence, som bl.a. skulle motivere medarbejderne til flere walk-and-talk møder, eller at tage trappen fremfor elevatoren og lignende. Vinderne blev kåret til et af vores månedsmøder, hvor der ventede præmier til den der endte på 1.pladsen, til højdespringeren samt et tilfældigt heldigt asen der havde deltaget i konkurrencen.

Baggrund

Vi startede initiativet for at sætte mere fokus på at 𝗳𝗼𝗿𝗲𝗯𝘆𝗴𝗴𝗲 𝗼𝗴 𝗹𝗶𝗻𝗱𝗿𝗲 spændinger og ømme kontorkroppe, samt for at have nogle 𝘀𝗮𝗺𝗹𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝘁𝗲𝗿 for medarbejderne i både Øst- og Vestdanmark.

Det skulle være simpelt og kobles på allerede eksisterende samlinger/møder for at højne chancen for at aktiviteterne gennemføres. En af medarbejderne er ’Aktiv Arbejdsplads Anfører’ og er den primære indpisker, men tanken er at alle medarbejderne har mulighed for at igangsætte aktiviteterne.

Effekten

Vi har oplevet at det giver mange gode grin og smil på vores online morgenmøder og flere oplever positive effekter ift. bl.a. smidighed og styrke på baggrund af de udfordringer der bliver stillet. Konkurrencerne styrker sammenholdet på teamet og giver masser af go’ energi og adspredelse på kontorerne i dagligdagen.

SCR Freelance

Placering: 1

Antal ansatte: 12

Firma adresse: Hasselager Centervej 3b, st.

Region: Midtjylland

Website: http://scr.dk