STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

EWII

Sundt fællesskab hos EWII

Vores 500 medarbejdere hos EWII har meget forskellige arbejdsdage, men fælles for os alle er vores dybe professionalisme og vores skarpe ambition om at få indflydelse på at blive grønnere i alt, hvad vi gør. For os er nysgerrighed og fællesskab lige værdier, for kun sammen kan vi løse de store opgaver, der venter – og vores fællesskab er både stærkt og sundt.

Hver dag tager vi ansvar for vores medarbejderes mentale og fysiske sundhed. Vi sørger for, at de er forberedt på kravene i dag og i fremtiden med uddannelse inden for fagområder, i dialog, i psykologisk tryghed og mental sundhed, evne til at håndtere forandringer osv. Og vi sørger for, at vores arbejdsmiljø er sundt med sund mad og drikkevarer, forskellige fysiske aktiviteter i løbet af arbejdsdagen og efter arbejde – alt hvad vi laver sammen.

I de kommercielle afdelinger hos EWII smøger vi ærmerne op til arbejdet hver dag – hvad enten det drejer sig om energimarkedet, digitalisering af vores forretning eller at hjælpe folk med at skifte til fibernet. Sammen gør vi grøn forretning til gavn for miljøet, vores kunder – og EWII. Hos TREFOR tager vi os af det, som andre let kan tage for givet: el, vand, varme og fibernet

EWII opfordrer medarbejderne til at være sunde både mentalt og fysisk. Sammen med sundhedsambassadørerne deltager medarbejderne i de månedlige aktiviteter som fodbold, cykling, klatring, mindfulness, løb, forhindringsbanetræning, gåture mm Vi arrangerer 1-3 aktiviteter hver måned. For at motivere medarbejderne til at deltage i aktiviteterne får de 1 sundhedspoint pr. aktivitet. Efter 4 sundhedspoint modtager de Health Cup (en kaffekop, der skifter udseende hvert år afhængigt af sundhedstemaet det år). Efter 8 point modtager de en Gold Cup. Pokalerne er meget attraktive, og sundhedsambassadørerne fejrer det, hver gang en medarbejder modtager en Health- eller Gold Cup.

I dagtimerne kan medarbejderne gå en tur i de smukke omgivelser i frokostpausen, vi opfordrer medarbejderne til at tage møder ude ved siden af ​​(de kan invitere hinanden på gåtur og snakke), sundhedsambassadørerne besøger hver afdeling hver måned og laver motion i løbet af arbejdsdagen arrangerer vi sunde pop ups i løbet af arbejdsdagen med sunde godbidder og forskellige øvelser. Ydermere kan medarbejderne benytte vores fitnesscenter før eller efter arbejde og bruge bordtennisbordet til en kort pause i løbet af arbejdsdagen.

I en travl hverdag kan det være svært at være aktiv. Derfor har vi opbakning fra ledelsen til fx at tage 5-10 minutter af medarbejdernes arbejdsdag, når vi har ‘sunde pop ups’ før/efter frokost eller når sundhedsambassadørerne besøger afdelingerne og dyrker noget motion sammen. Vi sørger for at have forskellige aktiviteter efter arbejde for forskellige ’målgrupper’ – men vigtigst af alt er aktiviteterne for alle.

For at gøre alt dette muligt hvert år får vi et budget på 250.000 DKK. Budgettet bruger vi på aktiviteterne, instruktører, sund mad og drikkevarer, materialer, udstyr, tøj, belønninger mm.

Vores strategi er blandt andet at sikre EWII som en attraktiv arbejdsplads for eksisterende og nye medarbejdere, og sundhedsindsatsen understøtter dette mål. Og i mange år har fokus på sundhed både mentalt og fysisk været en del af EWII-strategien og er nu en grundlæggende del af EWII-kulturen. Derfor støtter ledelsen i EWII op om sundhedsinitiativerne som f.eks

– anskaffelse og implementering af kontorcykler,

– at lade sundhedsambassadørerne besøge medarbejderne i arbejdstiden og lave øvelser med dem

– deltage i aktiviteterne efter arbejde mv.

Baggrund

Vi tænker på vores medarbejdere som ’hele mennesker’ med familier, venner, interesser, ambitioner for fremtiden både private og professionelle, med deres op- og nedture i løbet af livet og behovet for at være en del af noget større. Vi vil sikre os, at vores medarbejdere har energi til både arbejde og ikke mindst det liv, de har efter arbejde, og derfor vil vi tage ansvar for vores medarbejderes mentale og fysiske sundhed.

Det gør vi ved at sikre et sundt arbejdsmiljø i EWII med sund mad og drikkevarer, mulighed for at gå daglige ture i frokostpausen og tage en kort mental pause med et bordtennisspil sammen med kollegaerne. Vores sundhedsambassadører (frivillige fra hele virksomheden, der brænder for sundhed og et stærkt fællesskab) arrangerer 1-3 forskellige aktiviteter hver måned for alle typer medarbejdere – fx padeltennis, Royal Run, DHL, fiskeri, fodbold, mindfulness, klatring , cykling etc. Ydermere arrangerer Sundhedsambassadørerne “sunde pop ups” med forskellige øvelser for nyansatte ved deres introduktion, i området foran cafeteriet og hver måned besøger de alle afdelinger og laver også forskellige øvelser.

Effekten

En af de centrale effekter af sundhedsindsatsen kan ses i den seneste MTU (medarbejdertilfredshedsundersøgelse), hvor arbejdsglæden er 76 %.

Sundhedsambassadørerne kommunikerer om alle sundhedstiltag og aktiviteter via de interne kommunikationskanaler både før og efter happeningen. Medarbejdere, der deltager i aktiviteterne, er stolte af at være en del af disse og stiller gerne op til billeder til kommunikationen om aktiviteterne. Når en Health Cup eller Gold Cup overdrages til en medarbejder, fejrer vi det med “happenings” såsom kollegaer, der overrasker modtageren, med konfettirør, og vi fortæller det på EWII-kanalerne både internt og nogle gange eksternt. Medarbejdere sætter en vis stolthed over at være en del af disse begivenheder. Tag for eksempel et kig på disse indlæg og videoer:

https://www.youtube.com/shorts/JXjVMagBUjw

https://www.youtube.com/watch?v=rTxuxyQL-sU

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6922523180985106432

EWII

Placering: 3

Antal ansatte: 500

Firma adresse: Kokbjerg 30

Region: Syddanmark

Website: www.ewii.dk