STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Symphogen

Sym4Life – Symphogens sundheds og trivselsinitiativ

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen er for alvor et konkurrenceparameter for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Symphogen er gået all-in og bundlinjen taler for sig selv.

Vores koncept går ud på at se på det hele menneske, hvorfor vi har inddelt årets 12 måneder i 4 faser bestående af 4 fokusområder: 1. Fysisk, 2. Mental, 3. Ernæring, 4. Work-life balance. Vi vil dog i denne indstilling fokusere på, hvad vi har gjort for at støtte/sætte fokus på den mentale sundhed – for hvis man ikke har en god mental sundhed, er det svært at få hjulet til at køre rundt 😊

I vores mentale sundheds fokus havde vi et kick-off møde med Sofie Kempf som gav en præsentation for alle medarbejderne og forklarede os vigtigheden af den gode søvn – hvor meget det påvirker hele vores sundhed: koncentration, opgaveløsning, mm. Vi tilbød Yoga af en professionel Yoga instruktør i en periode på arbejdspladsen (man kunne vælge imellem både morgen og eftermiddag for at tilgodese alle 😊).

Alle fik udleveret en bog ”how to meditate in a New York Minute” – som vores CEO introducerede og talte varmt for.
Vi har indrettet et ”meditation og relax rum” hvor medarbejderne kan gå hen og ”lukke af” for en stund, hvis de har behov for dette. Rummet er indrettet med massagestole, tatami måtter/puder, meditations musik, etc. Derudover tilbyder vi ligeledes massage af en massør på arbejdspladsen. Vi opmuntrer desuden medarbejderne til at tage en lille BrainBreak mellem møderne.

Vi holder fast i PowerBreaks (= firmabetalt aktiv pause hvor alle har mulighed for 15 minutters styrketræning hver dag, og guided af en af arbejdspladsens udvalgte PowerBreak ambassadører). Disse PowerBreaks bliver nu afsluttet med åndedrætsøvelser/meditation.

Sidste men ikke så laver vi ”nudging” alle de steder det er muligt og hvor medarbejderne kommer; f.eks. på vores fælles intranet, medarbejdernes PC pauseskærme, storskærme, receptionen, kantinen, etc. etc.

 

Effekten

Sygefravær er på 9 måneder gået ned med 35% (2,8 til 1,8)

Symphogen

Placering: 1

Antal ansatte: 125

Firma adresse: Pederstrupvej 92, 2750 Ballerup

Region: Hovedstaden

Website: www.symphogen.com