STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Morningtrain

Fysisk aktivitet udendørs eller hver for sig giver friske hoveder i en corona tid

I Morningtrain har vi alle årene prioriteret månedlige teambuilding events, samt ugentligt fysisk aktivitet sammen. Men i en corona tid er mange af disse begivenheder pludselig ikke en mulighed længere.

Derfor har vi genopfundet vores ugentlige sportsaktiviteter til at være remote Yoga hold til alle, der sidder derhjemme, eller udendørs aerobics på parkeringspladsen ved arbejdet.

Vores månedlige events har vi måtte genopfinde således, at de kunne lade sig gøre i en verden med god afstand. Vi nægtede at aflyse det! Vi har afholdt teambuilding i en udendørs klatre- og actionpark, hvilket er de perfekte rammer for at få sig rørt i sammen med sine kollegaer.

Vi har afholdt et LAN event for de ansatte, som ikke var meget til klatring i højderne – men i stedet ville udfordre deres kollegaer i deres favorit spil.

Resten af årets events er allerede planlagt, og vi introducerer nogle helt andre type events, som sørger for, at vi appellerer til alle de forskellige interesser på kontoret. I år skal vi på sheltertur, ud at spille golf, til Djurssommerland og meget mere.

1) Vi er en social arbejdsplads, hvor man ikke ”blot” kommer på arbejde for at udføre ens arbejdsopgaver, men også i høj grad for at møde sine kollegaer. Vi har alle dage prioriteret at bygge stærke bånd mellem kollegaer på tværs af afdelinger. Det betyder, at vi bliver ramt hårdt af en nedlukket verden. Derfor er vi nødt til at være ekstra kreative, for vi nægter at lade stå til.

Vi ved, at det stærke fællesskab styrker samarbejdet på tværs og fostret en feedback kultur, som vi oplever særligt værdifuldt. Dertil kommer det, at mange af vores ansatte har størstedelen af deres private sociale netværk på/fra kontoret. Så vi har et særligt ansvar for at sørge for, at det bliver plejet – uanset hvad rammerne tillader.

2) Personligt bånd til ledere og kollegaer – I en tid hvor den enkelte kollega måske ikke ses med så mange andre, så har vi skruet ekstra op for, hvordan vi kommer hinanden mere ved i det daglige – uden brud på corona restriktioner.Det har vist sig at være mindre besværligt end først antaget. Vi har omfavnet det at tage en dialog udenfor eller rykke sport ud i naturen. Vi ser at en øget arbejdsglæde hos de ansatte går hånd i hånd, med de sociale aktiviteter.

3) Vi skal røre os og have frisk luft – Vi arbejder med computere hele dagen, og vi oplever at nogle længere pauser ind i mellem øger effektiviteten og kreativiteten. Derfor har vi også tænkt en helt ny type events, som kombinerer det at røre sig med udendørs aktiviteter.

Sundheden i det daglige kontorliv

Vi har ændret vores ugentlige sport tilbud til at være betalte gåture i løbet af ugen for at sikre, at kollegerne kom uden for og fik noget frisk luft. Kollegerne vælger selv, om man vil dyrke en times betalt sport om onsdagen, eller om man vil bryde det op til en 2-4 gåture i løbet af ugen på en 15-20 minutters varighed.

Derudover har vi månedlige ’teamwise’ samtaler, hvor man går en tur med din nærmeste leder og får en snak om, hvordan det går privat som arbejdsmæssigt.

Effekten

Vores arbejdskultur bærer meget præg af vores medarbejdertiltag.De mest åbenlyse resultater er;

1) Lavt sygefravær på under 5 gennemsnitlige sygedage om året

2) Høj jobtilfredshed– således har vi kun haft 1 opsigelse i snit om året fra vores digitale fuldtidsspecialister siden 2019.

3) Stærkt kollegaskab, hvor folk ses jævnligt uden for arbejdet til andre events

4) En kultur, hvor kolleger lynhurtigt bliver til venner

5) Høj moral, selv under nedlukningen af landet

Morningtrain

Placering: 8

Antal ansatte: 45

Firma adresse: Rugårdsvej 55, 1. tv.

Region: Syddanmark

Website: https://morningtrain.dk/