STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Lodam electronics a/s

Sundhed og trivsel på Lodam

Vi har arbejdet med sundhed og trivsel på Lodam i flere år, men fik sidste år sat en titel på deres kompetencer, da 2 ansatte tog en uddannelse som sundhedsnøgleperson i Sundhedscentret i Sønderborg Kommune.
Uddannelsen øgede vores kompetencer og gav os nye værktøjer og ny inspiration. Vi modtager information om alle Sundhedscentrets tilbud og kan formidle dem videre til medarbejderne. Jeg har fx lige været til et rigtig godt foredrag om trivsel med professor Bente Klarlund, fortæller Jonna Strand.
Andre af Lodams sunde ”vaner” er, at MUS-samtaler kan gennemføres som en walk-and-talk, der er faciliteter til stående møder, og der er rekvisitter, så man fx lige kan balancere på en core-step, mens man venter på, at kaffe bliver færdig. Alle har hæve-sænkeborde og bruger dem, og frugtordningen gør det nemt at snuppe et æble, når lækkersulten melder sig. Alle nyansatte tilbydes et få indstillet bord og stol ergonomisk rigtigt, og der er tilbud om en halv times massage hver uge. På indersiden af toiletdøren er et opslag med ideer til øvelser, og der er gode bade- og omklædningsfaciliteter til dem, der cykler til og fra arbejde.

Tilsammen gør tilbud og faciliteter, at vi nok har en ret ”aktiv” kultur på Lodam. Der er også altid god opbakning, når nogle foreslår aktiviteter som Vi Cykler Til Arbejde, firmakaproning, en tur på segway eller gocart. Vi har lige nu to hold a´ 12 personer, som deltager i Vi Cykler Til Arbejde, og der er selvfølgelig gået konkurrence i at cykle længst.
Tilmeldingen til Bike Run er netop gået i gang, hvor vi plejer at deltage med 4 hold og heppekor.
På opslagstavlen i kantinen hænger opskrifter på sunde boller og en opfordring til at være med på Bike & Run holdet. På hylden nedenunder ligger balancebræt og nogle træningselastikker, som kan lånes. I receptionen sidder Jonna og cykler under skrivebordet, i et mødelokale er der massagestole, og i frokostpausen kan medarbejderne glæde sig over lækker, sund mad, som virksomheden betaler to tredjedel af prisen for.

Effekten

For Lodam er det alt sammen en investering i sundhed og god trivsel, som betaler sig. Medarbejderne ”betaler tilbage” for anerkendelsen og goderne med bl.a. et sygefravær på under to pct. Personalegoderne og den gode trivsel er også kvaliteter, som Lodam nævner, når der skal rekrutteres medarbejdere – ikke mindst ingeniørerne, som der er rift om i Sønderborg.

Lodam electronics a/s

Antal ansatte: 110

Firma adresse: Kærvej 77, 6400 Sønderborg

Region: Syddanmark

Website: www.lodam.com