STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

PICit A/S

Fælles Kontormotion

Hver dag kl. 10.50 mødes alle de kollegaer der har tid og lyst til motion i foyeren. Her fordeler vi os, så der er god plads imellem os, og så sætter vi god musik på højtaleren. På skift kaster vi med vores motionsterning, som viser hvilke øvelser vi skal lave samt hvor mange gentagelser (sprællemænd, englehop, planke, squats, armbøjninger, sprint, osv.). Motionen varer så længe, som den valgte sang varer (3-5 min.), medmindre planken kommer som den sidste øvelse, så går vi lidt over tid.
Af flere omgange har vi hængt plakater op med inspiration til alternative øvelser, hvis man døjer med dårligt knæ, ryg eller andet, så man stadig kan deltage. Alle er med på det niveau, kroppen tillader.

For at få så mange deltagere med som muligt, stikker vi altid hovedet ind i de enkelte afdelinger, for at minde om at det er nu, der er motion. Vi sørger også for at introducere alle nye ansatte og praktikanter til initiativet.

Om fredagen er motionen erstattet af en omgang rundt-om-bordet i bordtennis. Lynhurtigt forvandler vi et mødelokale til bordtennishal, og så spiller vi rundt-om-bordet i en sangs varighed (5-6 min.). Vi rykker mødebordene, sætter et justerbart bordtennisnet på bordet og griber et bat hver. Når vi varierer formiddagens motion, betyder det at nogle af de kollegaer, som normalt ikke deltager, også kommer forbi og er med.

Hver dag, når klokken så slår 14.00, er det tid til gåtur. Alle kollegaer der har tid og lyst mødes ude foran bygningen, og så går vi en runde på havneområdet med sikkerhedsveste på. Det tager ca. 15 min. at gå turen. Her er der rig mulighed for at snakke med kollegaer fra andre afdelinger, vende en problemstilling man har brug for sparring til, eller bare snakke om løst og fast.

Baggrund

Hele vores rejse mod en sundere arbejdsplads startede i 2021, da vi tilmeldte os Dansk Firmaidræts Tæl Skridt kampagne for første gang. Det var startskuddet til at indføre flere aktive initiativer i PICit. Ledelsen bakkede op omkring initiativet og gav os lov til at bruge lidt arbejdstid på at få os rørt. Vi er en arbejdsplads med meget stillesiddende arbejde, og så er vi fordelt på flere etager. Derfor var målet med de aktive initiativer både at øge bevægelsen i dagligdagen, men også at sikre, at vi stadig ser vores kollegaer fra de andre afdelinger.

Effekten

Vores initiativer om mere bevægelse i dagligdagen har gavnet os på flere måder. Først og fremmest gavner det fællesskabet på arbejdspladsen, at vi hver dag mødes og er aktive sammen. Vores daglige gåture er også en oplagt mulighed for lige at få en pause fra en opgave, der måske driller lidt, så man kan sparre med en kollega, eller blot få en mental pause og snakke om noget helt andet.

Tidspunkterne for aktiviteterne er ikke tilfældigt udvalgt, men valgt ud fra, hvornår koncentrationsniveauet typisk falder, i løbet af en arbejdsdag. Initiativerne er derfor også medvirkende til, at vi arbejder mere effektivt.

PICit A/S

Antal ansatte: 42

Firma adresse: Javavej 1, 8000 Aarhus C

Region: Midtjylland

Website: https://picit.dk/