STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

airteam a/s

airteam i bevægelse

Vores initiativ er sundhedskampagnen “airteam i bevægelse”, som skal skabe sunde rammer for at gå på arbejde og etablere en kultur, der understøtter sundhed og bevægelse på arbejdspladsen. Formålet er at sætte fokus på nogle af de sundhedsmæssige udfordringer i airteam og bidrage til sundere, gladere og mere produktive medarbejdere.

Vi kickstartede kampagnen i efteråret 2017, hvor 14 sundhedsambassadører i hele landet deltog på Dansk Firmaidrætsforbunds sundhedsambassadøruddannelse for at få viden, værktøjer og vilje til at sætte sundhedsinitiativer i gang lokalt.

Kampagnen har indtil nu taget udgangspunkt i følgende temaer:
– Drop stolen
– Op med pulsen
– Variér din dag
– Tank op
– Spis sundt

Til at understøtte kampagnen er udarbejdet plakater og sundhedsstandere af vores ventilationsrør med aktivitetsredskaber og udstyr, som er placeret i alle afdelinger. Vi har uddelt køletasker til alle medarbejdere, således de har mulighed for at tage sund mad med på farten og skridttællere for at sætte fokus på at få mere bevægelse ind i hverdagen. Der er afholdt forskellige konkurrencer bl.a. med fokus på at benytte hæve-sænke borde, deltage i 5 min. pausegymnastik og tælle skridt. Medarbejderne er blevet tilbudt at deltage i SEB pensions e-helsetjek og har løbende modtaget kommunikation via mail og intranet omkring sundhed.

Effekten

I dag er flere af sundhedsinitiativerne en fast del af vores hverdag. I Aarhus står sundhedsambassadør Annette Lybker f.eks. hver dag kl. 11 klar med smil og musik for at få pulsen op gennem fælles pausegymnastik. Vi går gerne en tur i frokostpausen og der er mulighed for at deltage i fælles løbeture et par gange om ugen.

Vi har fået mere bevægelse ind i vores hverdag og styrket sammenholdet på tværs af afdelingerne. Vi har fået skabt mere arbejdsglæde, større trivsel og overskud i hverdagen. Det kan vi især se på vores undersøgelser af medarbejdertilfredsheden. Sundhedsinitiativerne hjælper og gør en forskel.

Ifølge medarbejderne er airteam i bevægelse: “Et at de bedste initiativer hos airteam. Håber det fortsætter i fremtiden, da det giver motivation, klare hjernen, og er samtidig rigtig godt for det sociale miljø”.

airteam a/s

Antal ansatte: 250

Firma adresse: Gunnar Clausens Vej 34B, 8260 Viby J

Region: Midtjylland

Website: airteam.dk