STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

ATP

Holdtræning for gravide

I ATP har vi høje ambitioner om at være en attraktiv arbejdsplads, hvor der er mulighed for et arbejdsliv i balance. Vi har en række initiativer, som skal være med til at sikre et godt arbejdsmiljø med gode arbejdsbetingelser, og som skal gøre det lettere for den gravide at arbejde helt frem til barslen starter. Et af vores initiativer er tilbuddet om gravidtræning.

Træningen faciliteres af vores lokale in-house fysioterapeuter og afvikles en gang om ugen i ca. 20-30 min i arbejdstiden. Formålet med træningen er at samle gravide i alle stadier af en graviditet, med eller uden gener, til at bevæge, styrke og afspænde en krop i forandring. Der er blandt andet være fokus på venepumpeøvelser, bækkenbundstræning og milde styrkeøvelser af ryg, nakke og skuldre.

Vi tilbyder gravidtræning i alle vores centre (Hillerød, Allerød, Vordingborg, Holstebro, Haderslev og Frederikshavn). Træningen foregår i et træningslokale og alle øvelserne kan udføres i almindeligt hverdagstøj. Der skal minimum være tre tilmeldte før vores fysioterapeuter opretter et hold. Det er forskelligt fra center til center, hvilken dag på ugen og tidspunkt træningen finder sted – i Hillerød har de gravide medarbejdere fx været med til at beslutte, at holdtræningen afvikles hver onsdag kl. 13, da de gravide oplever, at det kan være tiltrængt for kroppen med en kort pause efter frokosten.

Vores gravide medarbejdere får automatisk tilsendt en mail om vores gravidtilbud. Og derudover reklamerer vi løbende på Medarbejderportalen om holdtræningen. Det er naturligvis helt frivilligt at deltage, men vi har indtil videre oplevet en stor tilslutning.

Baggrund

Formålet med træningen er at øge de gravides trivsel og forebygge graviditetsgener. Det fine med holdtræningen er også, at det både kan have en positiv indvirkning på det fysiske og mentale helbred. Udover de gravide får bevæget, styrket og afspændt en krop i forandring, så får de også socialiseret og netværket med hinanden på tværs af ATP.

Effekten

Det er for tidligt at konkludere, om initiativet har haft indvirkning på de gravides sygefravær. Vi evaluerer dog løbende og vi har allerede fået super mange positive tilbagemeldinger fra de gravide, som blandt andet nævner: at træningen afhjælper deres lænde-og rygproblematikker – og at det er fedt, at netværke med andre gravide i ATP.

ATP

Placering: 5

Antal ansatte: 3100

Firma adresse: Kongens Vænge 8

Region: Hovedstaden

Website: https://www.atp.dk/