STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Medtronic

Be Healthy

Hos Medtronic har vi i 3½ år haft øget fokus på sundhed og velvære på vores arbejdsplads. For os er sundhed en del af hverdagen, også når vi går på arbejde.

Medtronic har et global fokus på sundhed med projektet ”Healthier together”, som er et tilbud til alle ansatte. I Danmark har vi valgt at tage det et skridt længere og supplere med lokale aktiviteter.

Sammen med Champions of 2morrow satte vi for 3½ år siden et program sammen for alle vores danske medarbejdere, og ud af dette samarbejde udsprang Be Healthy!

Be Healthy er et koncept, der inkorporerer sundhedskultur gennem en række sundhedsorienterede tiltag i tæt samarbejde med ledelsen og medarbejdere hos Medtronic hele året. Det består kort sagt af elementer, der øger trivsel og sundhed for alle typer af medarbejdere.

Medtronic tilbyder ”Be healthy” hele året:
• Sundhedstjek, kostvejledning, søvnvejledning, træningsplanlægning og motivationssamtaler, når medarbejderen ønsker det
• 6 ugentlige træninger med professionelle instruktører på forskellige tidspunkter af dagen
• Årlige konsultationer på arbejdspladsen
• Camps fire gange årligt (alt fra mindfulness, vægttabs-camps, sommer-camps, begynder-camps)
• Fodboldturnering fire gange årligt, heraf to turneringer efterfulgt af grill og hygge
• Sundhedsuge med konkurrencer for alle medarbejdere 1-2 gange årligt
• Foredrag med sundhedsfagligt indhold 2-4 gange årligt

Sundhedsugen
Som supplement til de ugentlige tilbud har vi stor fokus på vores Sundhedsuge, der afholdes et par gange om året. Udover at øge opmærksomheden på en sund levevis, har Sundhedsugen til formål at skabe stærkere bånd imellem medarbejderne gennem sjove konkurrencer og aktiviteter på kontoret. Sundhedsugen puster liv til teamfælleskabet og konkurrenceånden. Afdelingerne bliver delt ind i hold og dyster mod/med hinanden ved at samle flest mulige bolde gennem en uge. De mange aktiviteter udgør en værdi i bolde, og efter hver udført aktivitet har den enkelte medarbejder samlet bolde til sin afdeling. Alle kan deltage i konkurrencen (også kørende sælgere), og det årlige trofæ bliver stolt vist frem af vinderholdet. Sundhedsugen bliver ligeledes brugt til at brande virksomheden fx via LinkedIn.

I løbet af ugen tilbydes sundhedstjek, sunde juices og snacks. Ved dette års sundhedsuge deltog 89 % af alle medarbejdere, og gennemsnittet af de indsamlede bolde svarede til, at hver eneste medarbejder fik 30 min. intens fysisk arbejde på en uge.

I den seneste APV, indarbejdede Medtronic en række spørgsmål om tilfredsheden medde forskellige sundhedstiltag, der tilbydes Medtronics medarbejdere. 85 % besvarede spørgsmålene i APV’en . ”Be Healthy” er benyttet af mange medarbejdere, der enten bruger det individuelt, eller går sammen som en gruppe. Alle nyansatte får samme tilbud, og allerede fra deres første dag, får de information om tilbuddet. Tilbuddet er gratis og kan skræddersyes til den individuelle medarbejder.

Effekten

Ekstra tilbud der holder medarbejderne i gang
Medtronic opfordrer alle til at være fysisk aktive. For at sikre at også vores sælgere, der kører rundt til kunder i Danmark, får lyst og mulighed for dette, tilbyder vi til alle at betale et bidrag til deres sport, hvad enten det er folkedans, fitness, ridning eller tennis.

Vi sidder mange på vores kontor i Ørestad og bruger mange timer bag en PC. For at forebygge museskader, anspændthed i nakke og arme mv. tilbyder vi ergonomisk gennemgang af borde, stole – og har den enkelte behov for specielle hjælpemidler tilbyder vi dette. Alle vores sælgere kan også få en ergonomisk gennemgang af deres bil, således at de mange timer bag rattet bliver mere behaglige og tager højde for den enkelte. Alle vores medarbejdere skal have det fysisk godt, om de sidder foran en PC eller sidder i mange timer bag rattet som sælger.

Professionelle rådgivere til alle medarbejdere
Som medarbejder hos Medtronic er der mulighed for at kontakte professionelle rådgivere inden for de forskellige udfordringer, man kan bliver ramt af i hverdagen, om det er kostrådgivning, juridisk eller økonomisk konsultation, hjælp til svære familiesituationer som hjælp til teenageren, til den svære skilsmisse eller død i familien. Det er fortrolig og uforpligtende rådgivning, der er gratis ikke kun for vores danske ansatte men for alle i Medtronic og deres nære familier.

Stress på arbejdet
Stress kan være en del af alles hverdag. Det er et faktum, som Medtronic er klar over og anerkender. Derfor har vi i fællesskab med professionelle rådgivere og en gruppe medarbejdere fokuseret på dette og udviklet en stresspolitik. Vi har afholdt workshops for både medarbejdere og ledere for at sikre fælles forståelse og forankring.

Medtronic

Antal ansatte: 160

Firma adresse: Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København

Region: Hovedstaden

Website: www.medtronic.dk