STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Nestlé

Forandring fryder men gør også ondt: Nestlés sundhedsinitiativ om at gøre det standard at holde møder med aktive pauser, for medarbejderne, deres glæde og sundhed!

Hos Nestlé er vi begyndt at have fokus på vores møder og mødekulturen:
Vi begyndte at undre os over, hvorfor møder er så overvejende inaktive og stillesiddende og hvorfor ingen har gjort noget ved det, sådan rigtigt gjort noget ved det?
I dag har vi lavet et samarbejde med en startup som har udviklet en digital platform, Pleaz, og vi er godt i gang med at implementere konceptet på det danske kontor, den danske fabrik og de danske Nespresso butikker – og endda på alle vores lokationer i hele Norden (7 mere). Pleaz, er en platform indeholdende en masse simple aktiviteter som vores medarbejdere kan integrere i deres møder. Den eneste medarbejderen skal gøre er at klikke ind på hjemmesiden, logge in og finde den aktivtet som passer til mødet og dem som deltager – og vi opfordrer især til den aktive pause i de lange møder (<1 time). Der er både dé aktiviteter der kan udfordre kolleagerne mod hinanden to og to, dem som får dig op af stolen, dem som gør dig roligere og mere afslappende, dem som får dine muskler til at løsne op, dem der får dig til at grine, dem som udfordre andre dele af din hjerne, dem som får dit indre legebarn frem og meget meget mere. Det fungere både i de møder man har to og to, i små og større grupper, på skype og individuelt.
Vi er så langt fra at gøre det normalt at holde en aktiv pause i møderne hos os, men vi er også først lige gået i gang. Vi ved, og kan se, at sådanne aktive pauser skaber energi, glæde, smil og overskud hos medarbejderne – og det har de brug for, det har vi faktisk alle sammen brug for i løbet af en arbejdsdag.

For mange år siden etablerede vi et Nordisk medarbejder sundhedsprogram hos Nestlé til det formål at skabe en hverdag på arbejdet der fremmer medarbejdernes sundhed og glæde. De seneste år har vi gjort det ved at starte en masse nye initiativer, aktiviteter og arrangementer der både handler om at forbedre og gøre os opmærksom på vores sociale, mentale og fysiske sundhed. Dét her initiativ, med fokus på mødekulturen, tror vi kan noget helt andet end hvad vi hidtil har gjort. Vi ved at forandring tager tid, men vi håber på at det bliver det nye \\\\\\\”normale\\\\\\\”, og at møde agendaerne og pauserne på kontorerne, fabrikker og i Nespresso butikkerne – alle kommer til at indeholde en aktiv pause.

Update

Fokusset på mødekulturen har pludselig vist sig mindre nødvendig i de her coronatider, da vi ikke er på kontoret mere og holder møde. I stedet for, arbejder vi alle hjemme, hvorfor vi har valgt at vende vores fokus mod hjemmearbejdskulturen, men med samme udgangspunkt som før: Vigtigheden af at holde aktive pauser.
Så trods den anderledes situation, hvor Nestlé medarbejdere arbejder hjemmefra, er medarbejderenes sundhed fortsat i fokus, men på en måde som er tilpasset situationen: Vi samarbejder stadig med start-up virksomheden Pleaz, som har en inspirende platform indeholdende aktivteter man kan lave, samtidig med at vi husker medarbejderne på både vigtigheden og effekten af at holde aktive pauser i løbet af en arbejdsdag, men også at det nemt kan gøres alene, i virtuelle møder med kolleagerene eller med ægtefællen og/eller børnene. Vi mærker hvordan det inspirere og aktivere vores kolleagere i Danmark og de resterende Nordiske lande, selvom en kulturændring i hjemmet er mindst lige så svært at overkomme som en ændring i møderne.

 

Effekten

Vores fokus på mødekulturen og en forbedring af hvordan vi holder møder er stadig i begyndelsensfasen, men vores forhåbninger er store. Vi tror på at forandring fryder, men vi ved også at forandring tager tid og er svært for alle.
Indtil nu oplever vi, at nogle er lidt modstandstagende overfor at holde en aktiv pause under deres møde, andre nyder det mens en hel tredje gruppe ikke ved hvad de skal tænke eller føle.
Vi ser dog tydeligt hvordan de fleste føler efter de har været med til en aktiv pause: De smiler, skulderne falder mere på plads og er afslappende, hovedet er klar igen, energien i kroppen er steget og \\\\\\\”måske var det egentlig meget fedt\\\\\\\”.

Nestlé

Placering: 3

Antal ansatte: 350

Firma adresse: Arne Jacobsens allé 7

Region: Hovedstaden

Website: https://www.nestle.dk/da