STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

SEB Pension

Boot camp hos SEB Pension

Medarbejderne hos SEB Pension har i perioderne januar-marts og april- juni 2018 haft mulighed for at deltage i en 2×3 måneders boot camp med firmaet Palmfriisnaes.

Konceptet består i to ugentlige træningspas i fitnessrummet på arbejdspladsen med fast instruktør. I alt har 55 medarbejdere taget udfordringen op og kastet sig ind i det ambitiøse træningsforløb. Forløbet indledes med en starttest, hvor deltagernes fysiske præstationsevne testes ud fra to parametre: Styrke og cardio.

Styrkedelen består af fem øvelser, der måler styrke i ben, ryg/biceps, bryst/skulder/triceps, core og mavemuskler. Cardiodelen består af en Cooper-test (i visse tilfælde en rotest), hvor konditionsniveauet observeres.

Der laves også en Inbody-måling, der viser kropsammensætning (fedtprocent, muskelmasse, væskebalance samt det farlige indre fedt, og der bliver også taget omkredsmålinger af arme, ben, bryst, talje, baller og lår.

Efter tre måneders træning gentages testen, så start- og slutresultat kan sammenlignes.

Hvorfor boot camp?
”I SEB tror vi på, at det at kunne levere en god kundeservice bl.a. er forbundet med at være i fysisk og mental balance,” siger sundhedschef Ida Gaarde Andersen.

”Det har været super dejligt at se, at boot camp’en har appelleret til både de veltrænede og til dem, der ikke har trænet længe.” Boot camp’en er et blandt mange sunde tilbud til medarbejderne i SEB koncernen.

Effekten

Resultaterne efter første boot camp var bemærkelsesværdige. Deltagerne havde en gennemsnitlig fremgang i styrke på 38 pct. og 5 pct. i kondition efter tre måneder. Samtidig har hver deltager i gennemsnit tabt to cm om taljen og en cm om ballerne. Gennemsnitligt er deltagernes fedtprocent faldet med 1,4 pct.

Herudover har medarbejderne opnået:
• forbedret psykisk velvære (89 pct. er enige eller meget enige)
• forbedret koncentration på arbejdet (47 pct. er enige eller meget enige)
• mere overskud og energi uden for arbejdspladsen (89 pct. er enige eller meget
enige)
• forbedret humør på arbejdet (63 pct. er enige eller meget enige)

Hvad siger deltagerne?
”Jeg har nu deltaget i boot camp’en i snart tre måneder, og jeg må sige, at jeg har været vildt begejstret. Vores coach er super god både til at holde øje med, om man gør det rigtigt, men også til at vejlede. Det er lige før, at man allerede kan se, at min bagdel er løftet lidt. Ud over træningen har jeg mødt nye kollegaer, som er herlige, og nogle af dem har jeg slet ikke talt med før. Så man kan kun sige, at det er en win win.”

”Jeg har helt klart fået mere styrke i min krop, hvilket har resulteret i færre gener i min ryg.”

”Jeg har ikke et øjeblik været i tvivl om, at jeg gerne ville fortsætte med træningen, når de første tre måneder var overstået, så jeg blev kun ekstra glad over, at boot camp’en fortsætter i version 2.0. Jeg kan kun anbefale mine kollegaer at melde sig til uanset forudsætninger, for alle kan deltage i denne form for træning.”

Hvad siger trænerne?
”Jeg se og mærke en helt særlig og meget positiv stemning, selv om deltagerne ikke nødvendigvis arbejder tæt sammen. Det er fantastisk,” siger Kristian Thaulow fra Palmfriisnaes.

”Selv om man ikke har et “fysisk krævende job”, er fysisk styrke en kæmpe fordel for både medarbejderne og virksomheden. Simpelthen fordi, at en generel sidegevinst ved mere fysisk styrke, er mere overskud på kontoen. Og det kan alt sammen overføres direkte til endnu bedre resultater på jobbet,” forklarer Kristian, der har været fast træner under hele forløbet.

”Efter min mening burde alle virksomheder følge SEB’s eksempel og fokusere strategisk på, hvordan de kan forbedre deres ansattes generelle sundhed. Ikke kun ved at fortælle dem, hvad de burde gøre. Men ved at igangsætte specifikke tiltag, så sundheden øges med hjælp fra professionelle,” siger træneren.

Hvad siger ledelsen?
”I SEB pension har vi gennem flere år arbejdet med arbejdsglæde og robusthed. Og vi kan se på tilbagemeldingerne, at boot camp’en har en positiv effekt både på arbejdsglæde og energiniveau. Det synes jeg er rigtig positivt,” siger CEO i SEB Pension Søren Lockwood.

”Herudover har jeg også været rigtig glad for at konstatere, at træningen har været med til at skabe et godt sammenhold på tværs af afdelingerne. Et sammenhold, som – jeg er overbevidst om – smitter positivt af på det daglige arbejde.”

SEB Pension

Antal ansatte: 280

Firma adresse: Bernstorffsgade 50, København V

Region: Hovedstaden

Website: www.seb.dk/bedredag