STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Center for Handicap – Lolland Kommune

"Plads til alle"

Center for Handicap i Lolland Kommune, er et rigtigt godt bud på at være Danmarks sundeste arbejdsplads. Her tænker vi sundhed og trivsel ind i hverdagen. Der er et godt kollegasammenhold på tværs i organisationen og vi støtter og motiverer hinanden i at komme op af sofaen og deltage aktivt i de mange motionsaktiviteter.

Arbejdspladsen er netop blevet sundhedscertificeret frem til 2021. Det stiller høje krav til vores sundhedsindsats men er samtidig en god motivator for at holde fokus på sundheden. Det holder os op på at udvikle og igangsætte nye aktiviteter, ud fra de ønsker og behov, der kommer fra kollegaer i hele centret.

Det skal være nemt at motionere. Derfor forsøger vi også for at sprede aktiviteterne over hele vores geografiske arbejdsområde. Vi har etableret egne fitnessrum og er i gang med at lave træningsstationer på de enkelte arbejdspladser. Her kan man få lagt et individuelt træningsprogram og få vejledning i korrekt og hensynsfuld træning.

Ud over traditionen for at deltage i flere tilbagevendende events i løbet af året, fx Arbejdspladsernes Motionsdag, Ladywalk, Sydhavsstafetten så kører der fast 4 Jumping fitness hold hver uge.

Vi har stor fokus på den mentale sundhed. Der har været arrangeret temadag med fokus på trivsel og samarbejde, hvor der også var mulighed for udfordre sig selv og få grinet sammen.

Det sidste nye initiativ er at 6 kollegaer er blevet uddannet til løbecoach. De nye kompetencer har givet fornyet energi og muligheder. Her i foråret har vi allerede fået opstartet 3 faste gå/løbehold. Mottoet er ”plads til alle” uanset form. Vores løbehold er åbne for både borgere og kollegaer i Center for Handicap.

Effekten

De mange aktiviteter har styrket fælleskabet på tværs i centret. Vi støtter og motiverer hinanden og vores borgere til at være mere aktive i hverdagen.

Center for Handicap – Lolland Kommune

Placering: 2

Antal ansatte: 300

Firma adresse: Nørrevold 1a, 4900 Nakskov

Region: Sjælland

Website: http://