STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

HAB

Julekalendermotion

HAB har uddannet et korps af sundhedsambassadører, og forskellige initiativer er igangsat. Et populært af slagsen blev vores julekalendermotion, som gik ud på at lave forskellige øvelser for hver kalenderdag i december. Se vedhæftede billede om øvelserne. Filosofien var at det skulle være både sjovt, samlende og socialt. Det bagvedliggende er naturligvis sundhed og motion. Med julekalendermotion lykkedes det at igangsætte et initiativ der også appellerede til mental sundhed.

Vi har desværre ikke filmklip derfra, men i stedet lagt link ind fra HAB Facebookside, hvor vi kickstartede vores sundhedsinitiativer.

Se her https://www.facebook.com/689044591128818/videos/741332132898638/

 

Effekten

”Effekten” er mere to-delt for vores vedkommende. Dels på den lange bane og dels på den korte:

1. På den korte bane, var det en dejlig og befriende start på dagen. Man fik pulsen lidt op, grinte og var mere klar til dagens arbejde. Alle kom ud af kontorerne samtidig, og vi fik en fælles oplevelse til gavn for trivsel og sammenhold. En afledt effekt blev årsagen til, at vi i HAB nu går fællestur hver onsdag – morgen og før fyraften.

2. På den lange bane har det været afsæt til og en erkendelse af, at trivsel og det sociale er vigtigt i HAB. Det vil også gøre, at der igen bliver taget initiativer i HAB – bl.a. besøg af sundhedsbus og ”tæl skridt kampagne” (som vi netop er i gang med) – og vi tror, at det har øget bevidstheden om, at en lille dosis motion om dagen er ganske ufarlig – men vigtig – og at det kan medvirke til at forebygge skavanker og sygdomme. Endelig satser vi på, at det har været det ”lille skub” for nogen, så de fra aldrig at have dyrket noget motion, begynder at dyrke motion/bevæge sig lidt mere i deres fritid. En sidegevinst er, at det er et godt brand for en arbejdsplads – det er et godt signal at sende, at man giver plads til og prioriterer medarbejdermotion og forebyggelse.

Det har utvivlsomt givet korpset af sundhedsambassadører noget at arbejde videre med. Julekalendermotionen har været et godt afsæt.

HAB

Placering: 8

Antal ansatte: 52

Firma adresse: Varbergvej 63, 6100 Haderslev

Region: Syddanmark

Website: http://www.hab-bolig.dk/index.asp