STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Kurhotel Skodsborg A/S

Nordens Fitteste Hotelteam

Kurhotel Skodsborg udnyttede sine interne ressourcer og nære samarbejdspartnere til at skabe et program, der kunne mindske sygefraværet samt øge sundhedsniveauet og arbejdsglæden hos medarbejderne.

Medarbejderne blev tilbudt at få målt deres fitness-status og derefter forbedre denne status ved at deltage i forskellige former for holdtræning og få input til sundere kost af interne og eksterne eksperter. Udover mulighederne for træning og ernæringsvejledning i arbejdstiden, fik medarbejderne tilbud om hjælp til rygestop. Som en del af programmet indførte kurhotellet en konsekvent ikke-ryger-politik per 1. august 2016. Medarbejdere, der ønskede hjælp til at stoppe med at ryge, kunne få gratis behandling hos akupunktør eller deltage i gratis kommunale rygestop-kurser.

Sundhedsprogrammet blev kick-startet med en 4-ugers bootcamp med nogle af landets bedste instruktører, blandt andre:
– Functional Lifestyle Mentor Thomas Rode
– Personlig træner og coach Krisztina Maria
– Personlig træner Camilla Pabijan
– Yogainstruktør og coach Anne-Louise Haarby Petersen

Sundhedsprogrammet løb i intervaller af tre måneder. Efter hvert interval evaluerede en arbejdsgruppe på forløbet og tilpassede og optimerede det følgende forløb.

Udover den fysiske belønning med vægttab, forbedret kondition og øget energi, havde medarbejderne på Kurhotel Skodsborg chancen for at vinde fine præmier som besøg på gourmetrestauranter og overnatninger på spasteder, hvis de markerede sig som, for eksempel, ”den mest kollegiale” eller ”den, der har forbedret sig mest efter test”. Kurhotellet har oprettet en lukket Facebook-gruppe, hvor medarbejderne konkurrerer om at vise mest fremgang og støtter hinanden i kampen om den forbedrede livsstil.

Effekten

Det sunde liv er en af Kurhotel Skodsborgs kerneværdier, og med en vision om at blive Nordens førende kurhotel, er det helt naturligt at tilbyde den enkelte medarbejder muligheden for at få målt sin fitness-status og derefter forbedre denne status ved at deltage i forskellige former for holdtræning og få input til sundere kost.

Et hotel er en travl arbejdsplads med skæve arbejdstider, ofte fysisk krævende arbejde og mange peak perioder for travlhed. Som det desværre er almindeligt i branchen, har Kurhotel Skodsborg – særligt blandt kokke og tjenere – oplevet højt sygefravær og lavt sundhedsniveau i teamet.

Nordens Fitteste Hotelteam blev startet i maj 2016 for at mindske sygefravær samt øge sundhedsniveauet og arbejdsglæden hos medarbejderne, og initiativet har haft følgende effekter:

• Antal medarbejder-medlemskaber i Skodsborg Spa & Fitness steg fra 30 til 100+ på under 1 år.
• Speciel succes med aktivering af køkkenteamet ved fast ugentligt Crossfit-hold med Thomas Rode
• Fra første til andet halvår 2016 reduceredes sygefraværet i køkkenet med 25%.
• Stigning i trivselsanalyse på 4,6 point på 12 måneder indikerer, at sundhedsprogrammet har øget arbejdsglæden
• Et svært målbart, men tydeligt punkt er det sociale aspekt. Her ses en markant forandring, hvor teamet, på tværs af afdelingerne, træner sammen og konkurrerer på venskabelig vis, hvilket har forbedret kommunikationen, øget arbejdsglæden og styrket de personlige relationer.

Kurhotel Skodsborg A/S

Antal ansatte: 135

Firma adresse: Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg, Danmark

Region: Hovedstaden

Website: http://skodsborg.dk/