STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

midtVask

Vi ruller os sundere

På midtVask har vi i flere år styrket vores fysiske kapacitet ved styrketræning med elastikker i arbejdstiden. Vores arbejde er fysisk, og derfor skal vi være stærke nok til det, vi laver. Alligevel kan der være nogle, der ikke får det fulde ud af træningen, fordi de af forskellige årsager har for spændte muskler eller er overbelastede – tror vi.

Derfor igangsatte vi et pilotprojekt i oktober 2018, hvor alle kollegaer, som arbejder med senge-, linned- og hjælpemiddelservice gik igang med at lave udspænding og afspænding i 5 minutter dagligt lige inden frokost. Helt konkret brugte vi foam rollers eller “kageruller” til at udspænde muskler forskellige steder i kroppen. Formålet var at “nulstille” kroppen, så den for alles vedkommende ville blive i stand til at få det maximale ud af styrketræningen senere i forløbet. Vi forestillede os altså, at kroppen ville komme i “overtræning”, hvis ikke den var i balance inden træning.

Efter de tre måneder gik vi så igang med at opbygge muskelstyrke ved forskellige specifikke øvelser, primært for mave og ryg. Denne fase varede to måneder.

Alle aktiviteter har været superviseret af vores egen fysioterapeut, som ud over at kende alle kollegaerne, også sørger for, at der er kvalitet i indsatsen, hver dag!

Effekten

Før vi gik igang, fik alle lavet en sundhedsprofil med hjælp fra dygtige RFys, og efter tre måneder blev profilen lavet igen. Her kunne vi se, at vi havde reduceret vores smerter med 20%.

Vi har netop afsluttet de to måneders styrketræning og resultaterne ser lovende ud. Alle, uden undtagelse, er blevet stærkere, og de foreløbige svar på sundhedsprofilerne indikerer også at smerteniveauet fortsat er faldende.

Fælles for både “rulle”- og styrketræningsforløbet er, at det har haft stor effekt på den sociale sundhed. Der er blevet skabt et rum, hvor man er sammen på en anden måde, end man plejer, og det har stor værdi for fællesskabet.

Nu sætter vi gang i tredje bølge, som vil koncentrere sig mere om de store muskelgrupper og kondition, stadig med det formål, at vi bliver stærkere til det arbejde, vi udfører. Vi er spændte på, hvad det vil give os.

midtVask

Placering: 8

Antal ansatte: 120

Firma adresse: Nørrebrogade 44, bygn. 21, st

Region: Midtjylland

Website: http://www.midtvask.dk