STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Neurokirurgisk Afdeling U, Odense Universitetshospital

Tæl Skridt

Vi tæller skridt som aldrig før i alle faggrupper på Neurokirugisk Afdeling U, på OUH. Vi er læger, sygeplejesker, social- og sundhedsassistenter, lægesekretærer og økonomimedarbejdere der tæller sammen. Vi har 6 interne hold i gang, hvor vi har en intern konkurrence, om hvem der kan gå flest skridt. Der er præmier til det vindende hold samt en præmie til den der har gået flest skridt i hele kampagnen.

Effekten

Vi er lidt over en ¼ del af arbejdspladsen som deltager i kampagnen. Det giver et godt fællesskab, og vi får talt med nogle, vi måske ikke taler med til hverdag. Det giver noget til fællesskabet, og at vi kan have det sjovt på arbejdet i mens. De ekstra gåture der måtte komme, bliver hurtig vendt til noget positivt, da vi jo tæller skridt og skal have flest mulige skridt indsamlet.

Der er gået sport i det for mange. For hvor mange skridt kan man reel nå op på ”uden at snyde”, ved at omregne anden aktivitet til skridt? Der er mange der har som mål at gå min. 10.000 skridt og ikke bruge omregneren.

Der er ligeledes medarbejdere, der har ændret nogle af deres daglige vaner, efter de har været med i Tæl skridt. De møder fx før ind om morgen for at kunne gå en ekstra tur inden de skal møde ind, hvilket fastholdes efter kampagnen er slut. Andre parkerer længere væk med deres bil for at få flere skridt. Nogle har meldt sig i fitness, og nogle synes bare det er rigtig motiverende at være med.

Så alt i alt har vores deltagelse i Tæl skridt bidraget både til nogle sundere vaner, men helt sikkert også til et godt og positiv fællesskab i blandt de forskellige faggrupper på afdelingen.

Det positive er at afdelingsledelsen har valgt at ville bakke op om projektet, så de har betalt for hele afdelingen og deltager selv i kampagnen.

Tæl skridt konceptet passer rigtig godt til vores afdeling, da alle kan være med uanset stilling, fysisk form mm.

Neurokirurgisk Afdeling U, Odense Universitetshospital

Placering: 7

Antal ansatte: 200

Firma adresse: J.B. Winkløvsvej 4, Indgang 44-46 1. sal

Region: Syddanmark

Website: http://www.ouh.dk