STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Peder Lykke Centret

Holdbart arbejdsliv

Glæden findes i mangfoldighed, træning og masser af grin

Peder Lykke Centret er et af de største plejecentre i Københavns kommune. Vi er et profilplejecenter med mangfoldighed som vores profil. På plejecentret bor 152 ældre beboere med mange forskellige nationaliteter. Herudover har vi et aktivitetscenter og en daghøjskole for førtids- og folkepensionister. Vi er 120 ansatte og vi arbejder alle for at skabe et trygt liv og en god hverdag for beboere, brugere og pårørende.
Peder Lykke Centret har indført 1 times obligatorisk styrketræning om ugen for alle medarbejdere. Det er frit for de enkelte medarbejdere at vælge den træning som de foretrækker. De kan vælge forskellige træningshold efter hensyn til arbejdsopgaver og hvilken form for træning de kan lide og kan klare.
De forskellige træningstilbud i huset betyder, at medarbejderne mødes på tværs af alle afdelinger og skaber nye relationer og sjove oplevelser med kolleger, som de ikke ellers havde fået. Ofte bliver beboere også inspirerede af træningen og deltager så godt som de kan. Vi griner ofte sammen til træningen og det skaber engagement, fællesskab og godt humør.

Effekten

Resultater
I starten af forløbet var de fleste medarbejdere med til træningen – også mange som ikke tidligere har trænet. Efterhånden er deltagelsen faldet lidt, men stadig træner mere end halvdelen af husets medarbejdere. Det synes vi er rigtig flot. Effekten af træningen er tydelig. Flere fortæller om færre smerter i fx ryg, skuldre eller knæ. En enkelt er kommet af med smertestillende medicin. Mange giver udtryk for, at det giver mere energi i hverdagen og de kan mærke at de mangler det, hvis de ikke får trænet.
Vores store produktionskøkken bidrager desuden til sundheden i huset ved at have et mangfoldigt mad- og måltidskoncept. 84 % af maden er økologisk og der er stor fokus på en god ernæringsmæssig sammensætning af måltiderne.
Vi er stolte af vores arbejdsplads – hvor vi har lavt sygefravær og høj social kapital!

Peder Lykke Centret

Antal ansatte: 120

Firma adresse: Peder Lykkesvej 65

Region: Hovedstaden

Website: http://www.pederlykkecentret.dk/