STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Sensu A/S

Fed funktionel fitness med Sensu

Hos Sensu træner vi sammen hver tirsdag og fredag som afslutning på arbejdsdagen. Træningerne varer en time og ligger helt eller delvist inden for arbejdstiden. Alle medarbejdere får en Outlook-invitation i deres kalender, så de kan huske træningstidspunkterne, der ligger fast mellem klokken 15:30-16:30 om tirsdagen og 14:00-15:00 om fredagen.

Vores træninger tilrettelægges og instrueres af de dygtige instruktører hos Thimms Funktionel Træning, der har træningslokaler i Aalborg. I forbindelse med træning kører vi således fra kontoret i Svenstrup, hvor vi forud for timen har klædt om, så vi er klar, når vi møder op i træningslokalerne i Aalborg.

Ingen af vores træninger er ens, men de indebærer ofte en blanding af konditions- og styrketræning, der modarbejder smerter og gener, der kan være forbundet med et stillesiddende arbejde. Derudover tilrettelægger vores instruktører træningerne, så der tages højde for alle vores medarbejdere. Det vil sige, at vi træner med individuel vægt og sommetider får forskellige øvelser for at tilgodese skader og lignende.

Det er frivilligt, om man vil deltage i træningerne eller ej, men vi oplever generelt stor tilslutning blandt vores medarbejdere. De, som ikke har lyst til at deltage, bliver på kontoret, mens de andre er til træning. Det har vi gode erfaringer med, da vores hverdag som rekrutteringsvirksomhed til tider kan være travl. Dog er vores medarbejdere generelt rigtig glade for træningerne, og prioriterer dem højt i deres kalender.

Træningerne er en af vores personalegoder hos Sensu og finansieres af direktionen. Samtidig får vi løn for de træningstimer, der ligger inden for vores normale arbejdstid, hvilket er alle timer på nær den sidste halve time om tirsdagen. Det fungerer godt hos os, da medarbejderne således ikke skal omlægge al sin fritid for at deltage i træningerne.

Baggrund

Initiativet startede for ca. halvandet år siden efter Sensus stifter, John, begyndte at træne for at undgå en rygoperation. Udover lindring af sine smerter oplevede han, hvordan træningen gav ham en fornyet energi i hverdagen – en energi, han gerne ville dele med os medarbejdere. Derfor aftalte han et 10 ugers prøveforløb med Thimms Funktionel Træning, hvor vi medarbejdere kunne få lov til at se træningen an. Efter prøveforløbet var medarbejdernes lyst ikke blevet mindre, og træning blev en fast del af fredagens arbejdsdag. I august i år blev tirsdagstræningen tilføjet, hvilket har været en stor succes, idet vi også her oplever stor tilslutning blandt vores medarbejdere.

Som en lille sidebemærkning brugte vi førhen fredag eftermiddag på at drikke vin, men nu går pengene for vinen i stedet til vores fælles træninger, hvilket vi alle synes er et sundere og bedre alternativ 😊

Effekten

For os har træningerne gjort, at vores medarbejdere er blevet sundere og gladere, hvilket både smitter af på arbejdsglæden og den generelle trivsel. Derfor synes vi, det er godt givet ud, at størstedelen af træningerne ligger inden for arbejdstiden, da som vores direktører siger: ”hellere have medarbejdere med et højt energiniveau i 35 timer om ugen, fremfor et lavt energiniveau i 37 timer om ugen”.

Udover gladere medarbejdere har træningerne styrket vores sammenhold på arbejdspladsen. Vi har fået en større samhørighed, da vi alle har noget fælles at tale om ved frokostbordet, ligesom vi nyder hinandens selskab i en mere uformel kontekst.

Sensu A/S

Placering: 1

Antal ansatte: 17

Firma adresse: Lansen 11, 9230 Svenstrup

Region: Nordjylland

Website: https://sensu.dk/