STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Ældrecenter Kristianslyst

Trivselsagenter går forrest

Ældrecenter Kristianslyst er bestående af 3 afdelinger med hver 20 lejligheder. Den ene afdeling er midlertidig/akut og 2 somatiske afdelinger. Vi er i alt ca 70 medarbejdere bestående af : Sygeplejersker, ssa, ssh, sygehjælper, pedel, køkkenpersonale, vaskeri, rengøring, kontor og ledelse.

Fysisk Sundhed

Tæl skridt i januar og september ( intern konkurence ). Kristianslyst giver præmie til de 3 med flest skridt. I den forbindelse har vi arrangeret fælles gå ture. Vi har haft fælles pause gymnastik for hele Kristianslyst, men pga travlhed har vi været udfordret på dette – ER pt i tænkeboks. Vi cykler i maj (intern konkurence). Deltagergebyr brugt som præmier til det vindende hold, og til den enkelte, som har cyklet flest km. Vi har været til spinning, Bowling aften, Kanotur, Nationalparkløb, Ladywalk, Tanita vejning. Vi har fået motionsrum til fri benyttelse, med nye maskiner m.m

Mental Sundhed

Vi har trivselsagenter som i det daglige har fokus på både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø og trivsel. Vi har gode veluddannet forflytningsvejleder som sørger for de rette hjælpemidler og undervisning i brug af disse. En del medarbejdere har været på mindfulness/mentaliseringskurser, som gør, at man er mere opmærksomme på sig selv ift det daglige arbejde i samspil med sine kollegaer, borgere og pårørende. Vi øver os i at give hinanden konstruktiv feedback. Vi har Buddy-ordning, hvor vi har 1 bestemt kollega som er vores buddy, og som man kan vende stort og småt med.

Effekten

Den gode historie:

Meget god kanotur hvor vi fik rørt latter musklerne på tværs af faggrupper 🙂 Flere der sad fast og par kanoer som kæntrede.

Vi er gået fra 2 motionsambasødere til nu at være 7 i aktivitets gruppen. Det giver flere ideer til aktiviteter på hele kristianslyst og samtidig er der flere til løfte opgaven. Vi har lavet facebookgruppe som hedder “Aktiviteter på kristianslyst”, hvilket motivere flere til at deltage, da aktiviteterne bliver mere synlige, og samtidig kan vi følge med i hvem og hvor mange der er tilmeldt. Vi sætter film og billeder op som også er motiverende 🙂

Ældrecenter Kristianslyst

Placering: 1

Antal ansatte: 70

Firma adresse: Nørrealle 53, 7700 Thisted

Region: Nordjylland

Website: https://www.thisted.dk/Institutioner/institution/kristianslyst