STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Center for handicap Lolland

Aktive medarbejdere i Center for handicap Lolland

Aktive borgere og medarbejdere i Center for Handicap

I Center for Handicap Lolland har vi et stort fokus på sundhedstiltag.v

Borgerne har mulighed for at deltage i flere forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Vi har en gå/løbeklub, et cykelhold, jumping fitness, svømning, styrketræning i eget motionsrum, og et gå-skraldehold, hvor man går rundt og samler skrald i byen.
Der er også mulighed for at deltage i individuel kostvejledning og sunde livsstilsforløb. Her er der fokus på sund kost, motion og den mentale sundhed, hvor alle tre emner vægtes lige højt.

Vi har en Sund Kokkeskole, hvor der er fokus på sunde, nemme og overskuelige retter for borgerne. Ud over madlavningen så deltager de også i indkøb, hvor der tales om varedeklarationer.
Under coronanedlukningen afholdt vores Sunde Kokkeskole i samarbejde med Madfællesskabet Lolland-Falster et event – Mad sammen, hver for sig. Her blev der produceret en video, hvor der blev tilberedt et sundt måltid. Borgerne kunne hente en opskrift og en pose med råvarer, hvorefter de lavede retten derhjemme.

En del af organisationen har været med i projektet ”Flere Aktive Arbejdspladser”. Her har medarbejdere kunne deltage i forskellige aktiviteter, som har været afholdt to gange om ugen af en halv times varighed i arbejdstiden.

Vi har dyrket:

  • holdspillene floorball og kurvebold
  • stationstræning/cirkeltræning
  • gåture med indlagte øvelser undervejs.

Vi har valgt at arbejde videre med konceptet, som skal integreres i resten af organisationen. Vores uddannede sundhedsambassadører vil igangsætte aktiviteter med inspiration fra projektet, og der vil også blive lavet små aktive onlinepauser. I vores organisation har vi flere forskellige faggrupper som er uddannet indenfor sundhed. Vi har jumping fitness instruktører, outdoortræner, en fysioterapeut, løbecoaches, mindfullness instruktører og NADA behandlere.

Personalet har et motionsrum som de har mulighed for at benytte før og efter arbejdstid. Er man til holdtræning, så bliver der arrangeret jump for personalet en gang om ugen, hvor det gælder om at få sved på panden til god musik, hvilket giver god energi.

Vi deltager i Tæl Skridt, hvor vi internt i organisationen konkurrerer mod hinanden og der er præmier til teamet med det højeste skridtgennemsnit, personalet der har gået flest skridt og den borger der har gået flest skridt.

I Center for Handicap har vi haft fokus på den mentale sundhed, ved at deltage i den Mentale Sundhedsdag. Her har vi deltaget i et webinar med John Harmsen om arbejdsglæde.
På e-learningskurser har vi fået viden om forråelse og belastningspsykologi, hvor formålet har været at forbygge forråelse, og have fokus på hvordan vi passer på os selv og hinanden i vores arbejde.

Effekten

Vores sundhedstiltag er med til, at skabe arbejdsglæde og større kendskab til hinanden i vores teams. Vi mener at mental sundhed og god fysik er vigtige forudsætninger for et godt arbejdsmiljø, og når vi som medarbejdere oplever arbejdsglæde og har det sjovt, så har det helt automatisk en afsmittende effekt på vores arbejde med borgerne. Det fornyede overskud kan være med til at styrke fagligheden.

Center for handicap Lolland

Placering: 2

Antal ansatte: 250

Firma adresse: Nørrevold1A

Region: Sjælland

Website: https://centerforhandicap.lolland.dk/