STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Chr. Hansen

Hansen Health

Pandemien har påvirket vores liv og har skabt et endnu større fokus på vores evne til at holde os sikre og sunde. I Chr. Hansen er der intet mere vigtigt for os end vores medarbejderes sundhed, trivsel og sikkerhed, og derfor lancerede vi i januar 2021 et program ved navn ”Hansen Health”. Et program som blev skabt under pandemien, men også et program som har til hensigt at leve videre på den anden side af pandemien – til gavn og glæde for alle medarbejdere.

Hansen Health består af flere forskellige initiativer, som støtter både vores fysiske sundhed såvel som vores mentale helbred. Som medarbejder kan du frivilligt vælge imellem initiativerne, som tilgodeser dine konkrete interesser eller behov.

Alle initiativerne er med til at skabe en større fællesskabsfølelse og nærhed i en tid, hvor vi fysisk er længere fra hinanden end nogensinde før. Samtidigt styrker de vores lyst til at holde os aktive og sunde i en hverdag, hvor der er vendt op og ned på rutiner. Og sidst men ikke mindst – de giver os mulighed for at finde tiden til det i løbet af vores normale arbejdsdag.
Initiativerne omfatter:

 • Easymove app: En digital platform, som styrker fællesskabet, well-being og helbred gennem sjove aktiviteter, holdkonkurrencer og andre udfordringer. Blandt 300 aktiviteter bliver der hver dag skubbet 6-8 nye aktiviteter ud, som giver et vist antal point, når de gennemføres. Det omhandler fysiske aktiviteter såsom: Planken, skridt, armbøjninger, squats med mere samt aktiviteter der fokuserer på dit mentale helbred, såsom: Meditation, tage en pause, tænk positivt, kom ud i dagslys med mere.

 

 • Inspirational Hansen Health Talks: Online events, hvor eksterne eksperter inviteres til at holde foredrag om emner indenfor sundhed og mentalt helbred. Formålet er at inspirere og give medarbejderne små og overskuelige tips til at styrke deres sundhed og trivsel. Eksempler på eksperter, der har medvirket, er Chris MacDonald, som ved lanceringen satte scenen for Hansen Health programmet og senest Eskild Ebbesen, som hjælper os alle til at forstå, hvad der skal til for at opretholde de gode vaner samt motivationen hertil.

 

 • Hansen Health exercise videos: Videoer skabt af medarbejdere for medarbejdere. I disse korte 2-4 minutters videoer deler medarbejdere fysiske øvelser med hinanden. Videoerne skaber et tiltrængt pusterum i arbejdsdagen og kan være alt lige fra yoga og meditation til styrketræning og kardio. Der er ingen krav om særligt udstyr eller tøj. Blot dig selv og max 5 minutter af din tid. Her er der plads til alle og hver uge deles en ny video på intranettets velbesøgte forside.

 

 • Gratis probiotika til medarbejdere: Som en del af lanceringen af Hansen Health blev gratis probiotika gjort til et fast medarbejdergode. Chr. Hansens probiotika er med til at fremme kroppens eget immunforsvar, og fremover modtager alle medarbejdere og deres familier et halvt års forbrug af probiotika ad gangen (svarende til en familie på fire).

Alle fire initiativer har oplevet stor interesse og engagement. Easymove app’en fortjener dog at blive fremhævet lidt ekstra, da den også er en måde, hvorpå vi driver trafik til de øvrige initiativer. Det smarte ved app’en er, at vi har kunnet gøre den til vores egen ved hjælp af skræddersyede aktiviteter. Så der er for eksempel en aktivitet, hvor du skal tage din daglige probiotika; en aktivitet, der opfordrer dig til at lave denne uges exercise video; og en aktivitet, hvor du har kunnet score point ved at se den seneste Inspirational Hansen Health Talk.

Som optakt til lanceringen af Hansen Health var alle ledere igennem online workshops, der havde fokus på vigtigheden af at opretholde kontakten med hinanden, samt hvordan man kan opnå det i den nye digitale verden, vi befinder os i på grund af pandemien. Dette medførte endvidere en inspirationsplatform for ledere inden for Hansen Health universet kaldet ”Let’s stay connected, and have fun”. Her kan ledere finde ideer og inspiration til at styrke team-fællesskabet gennem sjove og kreative indspark.

Effekten

Med de forskellige initiativer forsøgte vi at ramme bredt på tværs af organisationen og lade folk tage de initiativer til sig, som gav mening for dem – hvorfor vi også har set en spredt fordeling af medarbejdernes engagement imellem de forskellige initiativer. Men fælles for de ansattes engagement er en stor tilfredshed og opbakning af netop de initiativer, som de har valgt at gøre brug af:

“Easymove og Hansen Health programmet er ganske enkelt et godt initiativ, der stemmer over ens med strategien og virksomheden. Det er både inspirerende for gruppen at få nogle flere sunde aktiviteter der lægger op til team interaktioner og så er der konkurrenceelementet som vi elsker – især når det samtidigt er sjovt. App’en og initiativet fungerer så godt i disse tider når man arbejder hjemmefra, da det formår at forbinde os på sjove og sunde måder, på trods af den distance, der er mellem os.”

”Noget af det som jeg synes er super rart ved det, er at det hele bliver serveret for en, så det er bare om at hoppe med på vognen. Jeg oplever, at der er mange initiativer, hvor man skal finde på alle mulige ting for at underholde hinanden, og det kan være tæt på stressende i en hverdag der er vendt helt på hovedet.”

“Som et resultat af pandemien, kom vores gode helbred og velvære meget mere i fokus. Det var dog ikke nemt at huske at gøre noget godt for sit helbred i vores travle liv. Easymove gjorde en stor forskel for vores fysiske sundhed såvel som vores mentale helbred med små, nemme og overkommelige aktiviteter hver dag, som vi oven i købet kunne udføre både på arbejdet med kollegaerne eller derhjemme med familien. Det er nu mere end et år siden, at vi alle blev tvunget til at arbejde hjemmefra grundet COVID-19, og selvom vi måske er begyndt at falde til i nogle rutiner, er følelsen af isolation stadigvæk ægte. Easymove hjalp os med at forstærke vores forbindelse til vores teams ved at skabe energi og tilføje mere sjov til vores dagligdag, selvom vi fysisk arbejdede hver for sig.”

”Faktisk havde jeg ikke rigtigt tid til at se MacDonald’s live stream, men efter et par minutter var jeg fortryllet og glemte alt andet omkring mig. Jeg er taknemmelig for at blive tilbudt sådanne øjeblikke af Chr. Hansen.”

Data der taler for sig selv
Udover den positive feedback vi har modtaget fra de ansatte rundt omkring i organisationen, har vi også data til at understrege, hvor godt Hansen Health programmet er blevet taget imod:

 • 2.000 ansatte har været aktive i easymove appen, hvilket er 56% af organisationen.
 • Vores medarbejdere har i alt gået 185.080 kilometer siden Hansen Health startede. Det svarer sammenlagt til 139 millioner skridt.
 • Udover at gå, er aktiviteterne ”drik vand”, ”spis grønt” og ”lav planken” de mest populære i easymove app’en. Planken er blevet lavet 18.801 gange i alt!
 •  Halvdelen af de ansatte checkede ind til den første Inspirational Hansen Health Talk med Chris MacDonald.
 • I gennemsnit ser mere end 1.000 medarbejdere med, når der er Inspirational Hansen Health Talks.
 • Indtil videre har 25 kollegaer fra rundt omkring i verden bidraget med Hansen Health Exercise videoer, der tilsammen er blevet set næsten 6.000 gange
 • 590 ledere deltog i de indledende leder workshops ud af 700.

Chr. Hansen

Placering: 2

Antal ansatte: 1700

Firma adresse: Bøge Alle 10-12, Hørsholm 2970

Region: Hovedstaden

Website: www.chr-hansen.com