STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Formkon A/S

Formkon i Bevægelse

I efteråret 2019, blev Formkon A/S partner i motionsbevægelsen ’Bevæg dig for livet’, hvilket blev startskuddet til et nyt internt projekt om at få tilført mere bevægelse til medarbejdernes arbejdsdag og få skabt endnu mere fælleskab, sammenhold og grin på tværs af vores to lokationer.

I januar 2020 blev projektet så for alvor skudt i gang, da medarbejderne vendte tilbage fra juleferie til to nye bevægelsesinitiativer, der begge foregår i arbejdstiden og betales af virksomheden.

10 i 12’

Hver dag klokken 11.50 har medarbejderne i Formkon mulighed for at deltage i en ti minutters bevægelsesaktivitet som en gåtur, dart, floorball, bordfodbold og bordtennis inden deres frokostpause.

’Torsdag på Tværs’

Den sidste torsdag i hver måned mødes medarbejderne til en planlagt fællesaktivitet i 20 minutter, hvorefter der er fællesspisning for alle.

Da vi som virksomhed tror på, at vi i alle henseender kommer længst ved at gøre ting, vi har lyst til og tror på, så er begge inititiver naturligvis helt frivillige og det er op til den enkelte medarbejder, om han/hun har lyst til at deltage eller ej.

Effekten

Begge initiativer har været en stor succes, og der har været stor tilslutning til de forskellige aktiviteter.
I håbet om at få flest mulige med, har vi bevidst forsøgt ikke at sætte barren for højt ved at satse på aktiviteter, som alle medarbejdere har mulighed for at deltage i. Det har betydet, at omkring halvdelen af vores medarbejderne i dag dagligt deltager i en bevægelsesaktivitet i løbet af arbejdsdagen.

Foruden gevinsten ved den daglige bevægelse har vi fået tilbagemeldinger fra medarbejderne som f.eks. “at de er vilde med det daglige pusterum midt på dagen”, og ”at de er kommet til at snakke med nogle nye kollegaer via aktiviteterne”.
Det var præcis, hvad vi havde håbet på projektet ville bidrage til, og da vi er lykkes med at få engageret mange medarbejdere her i de kolde, våde og mørke måneder – så har vi kun endnu større forventninger til, hvad vi kan få sat i gang her i foråret/sommeren 🙂

Formkon A/S

Placering: 3

Antal ansatte: 55

Firma adresse: Oddervej 5

Region: Midtjylland

Website: http://www.formkon.dk