STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

midtVask

Vi skal blive sundere af at arbejde på midtVask

Vi skal blive sundere af at arbejde på midtVask! Det er vores helt klare mål. Det gælder både på kort sigt men også på meget langt sigt. Vi skal være sunde i hele vores liv og i hele arbejdslivet.
Til det mål har vi mange indsatser, der kan hjælpe til:
Sikkerhedsinstruktioner, indstillelige maskiner, faglært uddannelse, fysioterapeut, obligatorisk elastiktræning, mulighed for holdtræning, kostvejledning, træningsplanlægning, rygestoptilbud, alkoholtilbud, massage, jordemoder, kiropraktor og meget mere.
Men det er bare ikke nok og godt nok. Hvis vi skal lykkes med at blive sundere af at arbejde på midtVask, så skal vi hver især blive bedre til at tage ansvar, og gøre noget – før det er for sent.
Så derfor er næste niveau for os at arbejde med en kulturændring, hvor vi hver især bliver bevidste og får redskaber til at tage ansvar og handling for egen sundhed. Vi handler og gør noget – før det er for sent”

Ved vores ugentlige tavlemøder snakker vi trivsel og fortæller om vi trives og hvorfor og hvorfor vi ikke gør. Vi har igennem flere år arbejdet og opnået en meget åben, tillidsfuld og ærlig dialogkultur. Det har gjort at trivselsproblemer har vanskeligt ved at vokse sig store.
Vi har netop indført en ny måde at mærke vores krop på, i forhold til smerter. Målet er at identificere de smerter, som kommer snigende eller som forværres over tid. Vores erfaring er, at smerter kan være sværere at snakke om end trivsel, og mange har den holdning at det bliver nok bedre, og ”den klarer jeg selv” eller ”jeg vil jo ikke være til besvær”. Ofte sker der desværre det, at man over tid har fået så ondt, at man pludselig må sygemeldes. Og så er det blevet slemt. Med smerteskalaen har vi fået en fælles reference og et let redskab til at vi hver især let kan forholde os objektivt til egne smerter og vide præcis hvad vi skal gøre – hvordan vi skal ”gøre noget – før det er for sent.”
Smerteskalaen og anvendelsen er blevet udviklet sammen med kollegaer, eksperter, formidlet i vores i nyhedsbreve og ugeinformation og fysisk på tavlemøder, hvor alle teams også har prøvet den af og kommenteret på anvendeligheden og været med i den endelige udvikling, inden den nu er blevet en fast del af vores daglige elastiktræning.

Effekten

Med smerteskalaen har alle på midtVask lært at sætte tal på deres smerter. Det gøres ugentligt i forbindelse med teamets daglige elastiktræninger, hvor vores egen fysioterapeut retter opmærksomhed på den ophængte skala. Sammen tager vi så 10 stille sekunder, hvor vi mærker efter i os selv og sætter et tal på eventuelle smerter og slutter af med opfordringen ”Har I oplevet nye smerter eller en forværring? Så gør noget, gå til jeres leder, mig eller til læge.
Fra gang til gang bliver man mere bevidst om sin egen tilstand og opmærksom på eventuelle ændringer eller forværringer.
Vi oplever, at mange flere end tidligere gør noget, kontakter kollega, leder, fysioterapeut eller læge og at vi sammen tager hånd om behandling eller rådgivning enten på midtVask eller ved eksterne eksperter. Sammen kigger vi på andre måder at arbejde på og på hvad de ellers kan være årsagen og hvordan vi kan blive smertelettet og/eller helt smertefri.
Smerteskalaen er desuden let at benytte og tager som alle vores andre kommunikationer udgangspunkt i en mangfoldig hverdag, hvor 36 nationaliteter samarbejde om at levere linned, uniformer og service til hospitaler i Region Midtjylland. Dens anvendelig gør at den er blevet et integreret fælles hverdagsredskab til at sikre at smerter ikke udvikler sig og vi kan arbejde lidt bedre og sundere både nu og på sigt.

midtVask

Antal ansatte: 120

Firma adresse: Nørrebrogade 44, bygn. 21, st

Region: Midtjylland

Website: www.midtvask.dk