STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Morning Train

En sund arbejdsplads for krop og sind

I Morning Train tror vi på, at en sund arbejdsplads skal være sund for både krop og sind. Foruden de traditionelle indsatsområder som god kantineordning, fri frugt og hæve-sænkeborde til det daglige arbejde, så investerer Morning Train hver uge 1 times betalt motion for alle medarbejdere. Men fysisk sundhed er ikke kun vores fokus.

ET SOCIALT EVENT HVER MÅNED
Det daglige sociale liv på kontoret er vigtigt og styrkes bestemt af bordfodbold og den famøse kaffemaskine, men én gang om måneden gør vi lidt ekstra for at styrke vores samhørighed.
Her tager vi på teambuildingture, spiller golf, paintball eller klatring. Ideen er at komme ud af vores comfortzone og lære hinanden at kende endnu bedre.
Der er flere motivationsfaktorer, men den primære er, at vi vil gøre en indsats for at styrke vores sociale samhørighed. I en travl hverdag, hvor de fleste arbejder i samme teams, så er der nogle kolleger, man sjældent får talt med. Og når man endelig har brug for hjælp fra en anden afdeling, så kan det føles mindre naturligt at spørge om hjælp og råd, hvis de interne sociale relationer på tværs af afdelinger ikke er tilstede. Så dem prøver vi at skabe ved at afholde disse events hyppigt – i stedet for bare at nøjes med en årlig julefrokost.

En anden central målsætning er at få skabt nogle sociale rum, hvor ledere og medarbejdere kommer hinanden mere ved, som kan fostre ideer og forslag, som måske ikke lige indfinder sig i hverdagen. Der havde vi fx en teambuildingtur i september, hvor alle medarbejderne uden deltagelse af ledelsen fik faciliteret en workshop med formål at definere, hvor de gerne så at Morning Train skulle hen. Disse samlede forslag blev præsenteret for ledelsen, som inkluderede mange af disse forslag i den større strategiplan, som blev præsenteret 3 uger senere.

Effekten

Samlet set handler social sundhed for os om at styrke den sociale samhørighed, fordi det giver et stærkere fællesskab og oplevelser, som vi kan dele med hinanden. Dette er sandsynligvis en del af forklaringen til;

• Vi har et lavt sygefravær på ca. 4 sygedage per medarbejder
• Vi har aldrig haft en medarbejder sygemeldt med stress
• Ifølge en uafhængig HR undersøgelse i 2017 havde vi en Employee Engagement Score på hele 83
• Vi har aldrig haft konflikter mellem medarbejdere, som ledelsen er blevet gjort opmærksom på eller involveret i

Morning Train

Antal ansatte: 21

Firma adresse: Gammelsø 4, 1. Sal, 5000 Odense C

Region: Syddanmark

Website: www.morningtrain.dk