STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Nodeco

Tæl Skridt

Det gjorde vi inden kampagnen startede

Vi har fokus på at gå mere i hverdagen på vores arbejdsplads, og derfor søgte vi på Google for at se, hvad der var. Her stødte vi så på Tæl Skridt kampagnen. Ledelsen sagde god for, at vi kunne tilmelde os som virksomhed. Skrev motivationsmail ud til alle kollegerne omkring muligheden for deltagelsen, hvorefter de første 12 meldte sig til. Ved sidste tilmeldingsfrist tog jeg en tur rundt på kontoret for at høre, om de sidste ikke skulle med. Ved dette fik jeg alle kollegerne med på nær én, som lige var blevet opereret. Oplevede lidt modstand fra få, der mente de ikke gik nok eller ikke havde tid samt de ikke kunne tælle skridtene. Vi fik klaret modstanden ved at lokke lidt med præmier til alle deltagere, jeg stod for tilmelding og der var billige tæl skridt ure at købe. Vi valgte her i firmaet at lave konkurrencen kun med skridt – ikke benytte omregneren. Det gjorde vi ud fra de overvejelser, at det skulle være ens for alle. Holdene blev sat ved lodtrækning, så ingen vidste på forhånd, hvem der var på hold med hvem.

Det gjorde vi under kampagnen

Vi var 4 hold med. Den første uge skrev jeg ud hver dag med 3 gode idéer til, hvordan man kunne få flere skridt på kontoen – fx. parkere bilen længere væk fra arbejdsplads, vær aktiv i din frokostpause, gå rundt mens du taler i telefon, tag et møde gående. Havde ligeledes lavet et kort over 3 forskellige gåruter fra arbejdspladsen. Her var både antal skridt, længde og varighed for turen. Det blev taget godt i mod. Vi lavede 2 konkurrencer undervejs – 1 i hver uge:
For ikke at lukke kontoret ned delte jeg kollegerne i to hold. Et hold gik med mig og byttede, når de var færdige med det andet hold. (de var ikke klar over, hvad konkurrencen bestod i, før de blev sat i gang.)

Konkurrence 1:
”Hvem kunne gå flest skridt på 5 min” – jeg skrev ned, hvad deres skridttæller stod på inden start og efter 5 min. – da begge hold havde været igennem – fandt vi 3, der havde gået flest skridt på 5 minutter.
Konkurrence 2:
Her troede alle det var samme konkurrence som sidst – men det var det ikke:-) Havde forinden noteret et helt særligt tal mellem 600 – 700. De 2, der kom tættest på det antal skridt, der var noteret, vandt præmien.

Da kampagnen var slut fejrede vi med lidt lækkert i vores fredagsbar. Hertil kårede vi vinderholdet som havde gået flest skridt. De gik tilsammen 1.188.075 skridt – 14.144 skridt i gennemsnit pr. dag. Mega flot. Så kårede vi også den fra hvert hold, der havde gået flest skridt. Der var selvfølgelig gode vinderpræmier fra Tæl Skridt shoppen – alle fik refleksveste. Vinderholdet fik præmie af firmaet, hertil termoflaske og andet lækkert. Fighterkop til den der havde gået mest.

Baggrund

Se overstående

Effekten

Det har givet os mere sammenhold, snak på tværs af arbejdsområder. Så har vi haft meget mere fokus på at få bevægelse i løbet af arbejdsdagen. Vi har afprøvet gående mødeformer og ledelsen, der primært har møder, vil fremadrettet også benytte sig af denne mødeform. Vi fandt også ud af, at vi har nogle små gode gåruter, vi kan benytte for lige at komme væk fra ens arbejdsstation. Så vi er blevet mere bevidste om at holde pause med bevægelse. Vi sidder meget ned i løbet af dagen. Når vi kommer ud at gå, får vi lidt luft og bliver lidt mere friske til næste opgave.
Alt i alt har det været meget lærerigt og sjovt at være med i Tæl Skridt. Vi har haft det sjovt med hinanden, de interne konkurrencer har givet det lidt ekstra, samt det at alle kunne være med.

Nodeco

Placering: 1

Antal ansatte: 25

Firma adresse: Værftsvej 8, 4600 Køge

Region: Sjælland