STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Sirena Soap ApS

Vedhold!

Sirena Soap har sidste år iværksat flere tiltag for at blive en mere sund arbejdsplads. Tiltag hvor trivsel og motiverede medarbejdere skal samarbejde i et rigtig godt arbejdsmiljø. Sirena Soap blev sidste år regionsvinder i region Nordjylland.

Nu er Sirena Soap midt i en fase, hvor der skal holdes ved den nye arbejdskultur og gerne udbygge den.  Det er meget udfordrende og krævende. Der må ikke mistes momentum, så medarbejdere og ledelse falder tilbage til vanetænkning og vanehandling.

Overordnet initiativ:

Under mottoet VEDHOLD, har ledelsen og medarbejdere indset, at der til stadighed skal iværksættes nye tiltag og samtidig fastholdes de gode erfaringer og handlinger fra de tidligere aktiviteter.

Sirena Soap har endvidere arbejdet på at kunne viderebringe sine erfaringer til omverdenen.

Aktiviteter og resultater:

I en konstruktiv dialog mellem Rikke Line Klockars-Jensen fra Dansk Firmaidræts Forbund, Mariagerfjord Kommune og Sirena Soap er det lykkes at sætte uddannelser for trivselsagenter op i Nordjylland.

Sirena Soap deltager selv med to medarbejdere på de to moduler af hver en dags varighed i februar og marts måned, som skal være med til at uddanne medarbejdere som kompetente trivselsagenter.

I efteråret indgik Sirena Soap et samarbejde med 5 studerende fra Ålborg Universitet på Kandidatuddannelsen for Læring og Forandringsprocesser. I et 3 måneder langt samarbejdet blev der udarbejdet en rapport omkring Sundhed på Arbejdspladsen. En rapport der fremkommer med mange gode forslag til Sirena (og andre virksomheder), der kan implementeres og arbejdes videre med. En opgave som i øvrigt blev forsvaret af de kommende kandidater ved eksamensbordet til karakteren 12.

I dag arbejder Sirena med flere tiltag bl.a.:

  • Gåture i en af pauserne
  • Gymnastik på 10 min før morgenkaffen
  • Frugtordning i stedet for kage
  • Besøg af kostvejleder
  • Deltager i motionsløb
  • Brug af skridttællere
  • Daglig samtale i pauserne omkring de sundhedstiltag, hver enkelt selv varetager på hjemmefronten og i fritiden.

Effekten

Sirena er nu en røgfri arbejdsplads. Nogle er holdt op med at ryge. Andre spiser på en mere hensigtsmæssig måde, og andre igen er begyndt at dyrke motion. Vi har sågar en medarbejder, der træner til at løbe Mariager Fjord rundt – en pæn løbetur på over 50 km.

Hvert året deltager alle medarbejdere i en anonym undersøgelse om det fysiske og psykiske arbejdsmiljø på virksomheden. Det er gjort siden 2008 og er en vigtig viden for alle ikke – mindst ledelsen, således der helle tiden er fokus på organisationens ve og vel.

Sirena er meget bevidst om, at det gælder om at holde ved i et langt sejt træk. Vi er også klar over,

at vi ikke er i mål, og at der hele tiden kan ske forbedringer. Derfor er vi egentlig alle trivselsagenter i en udfordrende hverdag – som en anden agent Bond – James Bond (se hæftede billede hvor pistolen dog er udskiftet med en fantastisk snack -kaldet en banan!)

Sirena Soap ApS

Placering: 2

Antal ansatte: 14

Firma adresse: Bygmestervej 7, 9560 Hadsund

Region: Nordjylland

Website: www.sirena-soap.dk