STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Symphogen

Health- and Well-being in Symphogen

Sidste år tog vi første skridt, da vi søsatte vores ryg-styrkeprogram, som består af tre trin:
1) Foredrag og ergonomisk tilretning af arbejdsplads/laboratorieplads
2) Introduktion til styrketræning af fysioterapeut (hvor han viste øvelserne og kollegaerne kunne lave dem imens han så på og kunne rette/rådgive dem)
3) PowerBreak (styrketræningsøvelser) disse bliver afholdt hver dag kl. 11:15. Vi er 8 powerbreak ambassadører som skiftes til at undervise i powerbreak og det er en kæmpe succes!

Det nye initiativ – Health and Well-being in Symphogen – blev introduceret af vores administrerende direktør på et personalemøde. Vores personalechef Lisbet og jeg har været rundt I alle afdelinger for at fortælle om initiativet som også indebærer, at man kan få stillet et Garmin-ur eller fitnesstracker til rådighed og det er naturligvis 100% frivilligt om man vil deltage. Tilslutningen har været ret overvældende – 97% har sagt ja tak til at være med! Symphogens medarbejdere og ledelse har endvidere deltaget i en spørgeskemaundersøgelse (LIFE) for at afdække den overordnede trivsel på arbejdspladsen. Resultaterne af undersøgelsen vil blive inddraget i de respektive fokusområder.

Der var kick-off event tirsdag den 1 maj v/Professor Bente Klarlund og det var også her, at vores første udfordring blev lanceret, nemlig at vi skal gå til VM i Rusland. Vi skal selvfølgelig lige over og hente vores kollegaer i New Jersey på vejen, men da de først kommer med på initiativet i slutningen af maj ”går vi i forvejen”.
Vores først delmål, på Symphogens tur til VM, var Frankrig. Dette mål blev fejret på et (allerede indkaldt) møde, hvor der blev spillet fransk cafémusik, der var pyntet op med flag og der blev serveret små croissanter

Effekten

Tilslutningen til PowerBreaks er høj – og har været det hele året. Vi får mange tilkendegivelser fra vores kollegaer om, at det virker! Der er kollegaer fra alle afdelinger og det er hyggeligt at være sammen i de 15 minutter, på tværs af afdelingerne – “hvad der sker i kælderen bli’r i kælderen :)”

Vi er langt flere tilmeldte deltagere til “Vi cykler til arbejde” end de tidligere år. Udover at deltage i kampagnen har vi vores egen interne cykel-konkurrence: mændene mod kvinderne og der bliver virkelig cyklet igennem. Der er en virkelig god stemning her på Symphogen vi føler os alle meget privilegerede over at være en del af teamet.

Symphogen

Antal ansatte: 115

Firma adresse: Pederstrupvej 93, 2750 Ballerup

Region: Hovedstaden

Website: www.symphogen.com