STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Varefakta

Stræk & Bøj

Hos Varefakta har vi de sidste 5 år afholdt 10 minutters dagligt “Stræk & Bøj” for de medarbejdere, der er til stede på kontoret, og som ønsker at deltage.
Vi har alle en påmindelse om Stræk & Bøj i vores kalender. Det er fra kl. 13.30-13.40 hver dag. Herudover har vores administrative koordinator i øjeblikket teten på at få medarbejderne mindet om aktiviteten. Tidligere har det været vores arbejdsmiljørepræsentant eller en studentermedhjælper.
Vores tovholder går en runde rundt på kontoret og fortæller at nu er der Stræk & Bøj og så mødes vi i bunden af vores fødevareafdeling, hvor vi har indrettet et motionsområde. Her stiller vi os op i en cirkel og så laver vi forskellige udtrækningsøvelser af vores nakke og skuldre, squats, lunges, armstrækninger mm. Nogle gange tager en enkelt medarbejder teten for et program og står for skiftende øvelser og andre gange skiftes vi til at finde på en øvelse. Nogle gange har vi musik til og andre gange ikke.

Vi har ofte travlt hos Varefakta og nogle perioder haft vi derfor haft en tendens til at springe Stræk & Bøj over. Derfor har vi erfaret, at det er vigtigt med en tovholder på projektet, der holder medarbejderne til ilden og igangsætter aktiviteten. Samtidig skal det ikke være dennes ansvar også at igangsætte øvelser, da ansvaret dermed bliver for omfattende og det har derfor vist sig, at være en stor succes at skiftes til at stå for øvelserne.

Baggrund

Hos Varefakta sætter vi vores medarbejderes sundhed og trivsel meget højt. Vi stræber efter at ingen medarbejdere rammes af stress eller arbejdsbetingede sygemeldinger. Det er vigtigt for os at have et godt arbejdsmiljø og en god energi i huset. At have en sund arbejdsglæde er afsmittende, og det kan mærkes af vores kunder.

Varefaktas arbejdsopgaver er for størstedelen af medarbejderne stillesiddende. Det meste af vores arbejde foregår siddende på en kontorstol foran en skærm eller via møder. Stræk & Bøj er derfor igangsat som et initiativ til at mindske spændinger og smerter i kroppen pga. vores stillesiddende arbejde.

Effekten

Vi har løbende igangsat en række initiativer for at komme ømme skuldre, nakke og rygsmerter til livs – og heriblandt er Stræk & Bøj blevet vores mest succesfulde initiativ.
Det tager ikke lang tid at gennemføre og da vi alle kan mærke behovet for at få bevæget os lidt samt mærke resultatet af det, så deltager de fleste.

Øvelserne styrker vores led og forbedrer og vedligeholder kroppens fleksibilitet og så giver det os altid et smil på munden.
Herudover giver det os en daglig mulighed for at blive blandet på tværs af kontorerne. Det er med til at give os et bedre fællesskab i virksomheden.

Varefakta

Placering: 3

Antal ansatte: 20

Firma adresse: Stationsparken 26

Region: Hovedstaden

Website: http://www.varefakta.dk