STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Grafical ApS

Projekt Klimapapir

Hos Grafical har vi naturligvis – ligesom mange andre virksomheder – frugtordninger, sundhedsforsikringer, fitness-ordninger osv. Og det er fint for de 7 medarbejdere vi har. Men vi vil også gerne gøre noget, der øger sundheden for andre end blot vores egne medarbejdere. Derfor har vi indført Projekt Klimapapir.

Hvert år køber vores kunder nemlig store mængder papir gennem Grafical.dk, og der bliver naturligvis fældet en masse træer for at producere dette papir. Vi vil derfor gøre vores kunders papirindkøb mere bæredygtige. Derfor har vi besluttet os for, at vi planter nye træer, som erstatning for de der blev brugt på at producere det solgte papir.

Vi vil dog ikke tvinge samtlige af vores kunder til at deltage i projektet. Derfor får de der vil være med mulighed for at downloade et lille klimapapir-logo til deres hjemmeside med tilhørende link. Dette link gør det muligt for os, at aflæse præcis hvem der deltager i projektet.
Hver gang en kunde, der anvender klimapapirlogoet køber papir, udregner vi hvor mange træer der er gået til produktionen af det købte papir, og donerer et beløb til vores samarbejdspartner OneTreePlanted, der gør dem i stand til at plante et tilsvarende antal træer, på et sted i verden, hvor det gavner klimaet og det lokale miljø bedst muligt. Og i sidste ende gør det ikke kun noget godt for vores egne medarbejderes sundhed men også for vores kunder og – ja det lyder lidt højtideligt – alle andre. Et lille skridt i den rigtige retning.

Vi synes, at der er noget poetisk i at vores printerpapir, kopipapir og fotopapir på denne måde bliver til nye træer. Og da en stor mængde af papiret allerede kommer fra klimabalanceret skovbrug ender det med, at der faktisk bliver plantet flere træer, end der benyttes i produktionen, så vi i sidste ende får et overskud på “trækontoen”.

Udgifterne til projektet bæres udelukkende af Grafical.dk og lægges ikke oveni prisen på produkterne.

Læs mere om Projekt Klimapapir lige her: https://www.grafical.dk/klimapapir/

Effekten

Der er allerede flere af vores kunder der har tilmeldt sig ordningen, hvilket vi er meget glade for, og vi kører kampagner for at få flere til at tilmelde sig via vores nyhedsbreve, hjemmeside og sociale medier.
Vi afsætter løbende penge, der én gang om året bliver overført til vores samarbejdspartner OneTreePlanted, der derefter bruger pengene til at plante træer på steder i verden, hvor det giver størst muligt udbytte – både for klimaet og for de lokale.

Grafical ApS

Antal ansatte: 77

Firma adresse: Nupark 45 1. sal

Region: Hovedstaden

Website: http://www.grafical.dk