STEM PÅ DETTE SUNDE INITIATIV

Sekretariatet ved Regionspsykiatrien vest

Mulighedernes Psykiatri

Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø kan ikke hver især stå alene, og disse 3 parametre er en del af vores værdisæt. Det betyder, at vi hele tiden er opmærksomme og handler på disse parametre, og det er der kommet mange fantastiske tiltag ud af.

Vi oplevede, at kroppen blev belastet, her både med smerter, slid og hovedpine, men også dalende koncentration, træthed og energi var en del af dagligdagen med mange timers stillesiddende arbejde.
Dette måtte der gøres noget ved, så vi fik installeret gåbånd, stepmaskiner og kontorcykler. Alle ansatte blev grundigt introduceret til det nye tiltag og dets positive virkninger for krop og hoved. For at fastholde det gode tiltag samt udvikle det, blev 2 medarbejdere sendt på sundhedskoordinatoruddannelse, hvor de efterfølgende skulle varetage denne funktion. Siden da er følgende tiltag iværksat:
– Daglig fællesbevægelse kl. 11.45, som sundhedskoordinatoren afholder.
– Sundhedskoordinatoren udarbejder nyt program for hver måned, der er til brug på kontoret samt til hjemmearbejde.
– I forbindelse med bevægelse laves der også diverse challenges, sjove indslag og konkurrencer. Sidste konkurrence var i forbindelse med en gåtur, hvor man skulle tage nogle billeder af forskellige ting. Den medarbejder, som fandt alle tingene, vandt konkurrencen.
– Hver torsdag afholdes der mindfulness, der giver hovedet en tiltrængt pause.
– Der opfordres til walk´n´talk.
– DHL stafet.
– Vi cykler for livet.
– Vi er ved at oprette en massageordning.

Vi arbejder også aktivt ud fra Enneagram Basisguide, (en grunduddannelse ved Danmarks Enneagram Skole), som er et redskab til at fremme kommunikation, tolerance, samarbejde og ikke mindst bidrager til selvudvikling.

Vi foretager også trivselsmålinger cirka 2 gange årligt, og handler på eventuelle udviklingspunkter og fokusområder, hvor dialog og opfølgning er keywords herfor.

Vi lægger stor vægt og sætter pris på et socialt sammenhold, og særligt her i coronatiden, er vi opmærksomme på at holde fast i fællesskabet. Her er noget af det, vi har stablet på benene:
– Fredagsbar, som er en virtuelt koncert med vores husband Psyki.a.TRIOEN, der leverer et bred potpourri af musikalske indslag. Det er bestemt en kæmpe succes, så næste gang Psyki.a.TRIOEN, går på skærmen, er det ikke blot for sekretariatet, men for hele Regionspsykiatrien Vest.
– Vores egen udgave af Versus, som er vores nyeste skud på stammen. Dette foregik også virtuelt.
– Virtuel banko har vi også afholdt, og det med fine præmier sponsoreret af medarbejderne.
– Vi går all in på jul med pyntning, luciaoptog, pakkekalender, diverse julebeklædning, og ved fællesbevægelsen, har der også ofte sneget sig en omgang The Støvle Dance ind.
– Vi har forskellige messenger- og facebookgrupper med f.eks. opskrifter, boganmeldelser, fifs til film og serier samt en generel med alt mellem himmel og jord.
Alle vores virtuelle arrangementer bliver afholdt udenfor arbejdstid, og trods det, er der altid et stort fremmøde – på skærmen.
– Når Corona ikke spænder ben for det, afholder vi også sommerfest og julefrokost.

Effekten

Der er ingen tvivl om, at bevægelsen i arbejdsdagen bidrager med meget positivt for både krop og sjæl. vi oplever både bedre koncentration, mere energi og færre fysiske skavanker, som alt i alt betyder en større motivation. En anden bonus er, at når vi har mulighed for at cykle, gå eller steppe i arbejdstiden, kan det fjerne pres og dårlig samvittighed, hvis man ikke motionerer i sin fritid, hvilket giver en utrolig god balance mellem arbejds- og privatliv.
Tiden, der bruges på bevægelse og mindfulness m.m., er godt givet ud, da vi oplever at arbejde mere fokuseret, præsterer bedre og er bedre rustet til at håndtere de udfordringer, vi møder på arbejdet.

Vi er en arbejdsplads, hvor trivsel bl.a. betyder smil og grin, og vi ser de sociale arrangementer giver et godt fællesskab og stor glæde. Som bonus er der også større omsorg og forståelse for hinanden.

Ud fra alle ovenstående tiltag, har vi har fået en yderst dynamisk arbejdsplads, hvor der er plads til alle, og vores forskelligheder hver især bidrager med noget særligt til vores fælles arbejdsplads Et stærkt fællesskab og sammenhold er blevet et solidt fundament, hvor kropslig og mental trivsel og balance, giver overskud og energi i vores hverdag.

Sekretariatet ved Regionspsykiatrien vest

Placering: 4

Antal ansatte: 64

Firma adresse: Overgade 17

Region: Midtjylland

Website: http://psykiatrien.rm.dk